Zaujímavosti o referátoch
Protestantizmus
29.05.2006
olbrait
Reagovať
ešte čosi...
jehovisti, bez ohľadu na to, koľko ľudí sa k ním hlási, zostávajú stále sektou - obmedzovanie slobody, citové a psychické vydieranie...
Inak ako referát to nie je zlé, ale je to veľmi rozsiahla téma, hlavne keď chceš opísať každú z množstva protestantských cirkví. Ja osobne by som sa viac zameral na fakt, čo viedlo k reformácii, ako prebiehala a uviedol by som k jednotlivým cirkvám nielen to, čo hlásajú, ale aj to, ako vznikli. Pri niektorých je to fakt zaujímavé. Krásny deň.
Inak ako referát to nie je zlé, ale je to veľmi rozsiahla téma, hlavne keď chceš opísať každú z množstva protestantských cirkví. Ja osobne by som sa viac zameral na fakt, čo viedlo k reformácii, ako prebiehala a uviedol by som k jednotlivým cirkvám nielen to, čo hlásajú, ale aj to, ako vznikli. Pri niektorých je to fakt zaujímavé. Krásny deň.
29.05.2006
olbrait
Reagovať
len doplním...
ja by som len dodal - všetci protestanti chceli reformovať katolícku cirkev, ale každý zakladateľ si to urobil tak, ako sa to jemu najviac páčilo. Keby zostali len evanjelici, tak dajme tomu, že ich reforma má opodstatnenie, ale keď z jednej reformy vznikne nespočetné množstvo nových cirkví a cirkvičiek (údajne je vo svete 30 000 kresťanských cirkví) ktoré majú každá svoju vlastnú pravdu a vo svojom učení sa podstatne odlišujú od ktorejkoľvej inej protestantskej cirkci, tak potom načo je takáto reformácia? Aby mal každý svoju vlastnú cirkev? Svoju vlastnú pravdu?