referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Alžbeta Báthoryová životopis
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
28.09.2011
kikaa    Reagovať
diki moc
nieje to nic moc ale potrobujem na sj sloh
19.09.2011
kika    Reagovať
dik moc
diky moc za životopis aj ked je to debilita ale musim to mať...niet pomoci nechcem 5 predsa
17.09.2011
bajka    Reagovať
beletrizovany životopis alžbety bathory
Alžbeta Báthory

„Milú“ komtesku Alžbetu Báthory priniesol bocian v roku 1560 do jednej zo žúp v Hornom Uhorsku. V malej slečinke kolovala modrá krv.
Jej detstvo bolo skôr K.O než O.K. Už v 14. rokoch bola prisľúbená Ferenczovi Nadasdymu. Mladá pubertiačka sa o rok na to vydala. Bola trošku, či vlastne dosť mimo.
Mali to v rodine. Aj ona, aj jej teta dostávali epileptické záchvaty. Ešte k tomu sa jej veľmi
nedarilo ťuťu-muťu, takže dlho nemohla mať dieťa. Nakoniec sa pošťastilo a bocian k nim
prišiel na otočku päťkrát. Trikrát v ružovom a dvakrát v modrom. Cestou však musel niečo
chytiť, pretože jedno dievčatko i chlapček ako malí zomreli.
Našu kňažnú začala chytať panika. Muž nebol doma, flákal sa ktovie s kým na
bojových frontoch, kde aj skonal. Báthoryčka nevedela obsedieť na zadku a sťahovala sa zo
zámku na hrad a naopak. Svoje pubertiačky vydala, nezvládnuteľného teenegera poslala na
vojnu, nech trochu skrotne a ona ostala sama. Krása sa je začala strácať, a to sa jej nepáčilo.
Začala likvidovať mladé dievčatá. Zmenila sa na sériového vraha. Jej komplici, komorná
a záhradník, jej vyberali obete. Tie potom zvliekala z kože, oblievala v noci na mraze, nútila
ich dať sa objímať železnom pannou. Keďže nefungovala žiadna FBI ani C.S.I. či C.I.S.,
dlho sa jej to prepekalo. Rodičia sa však báli o svoje dcéry, a tak začalo vyšetrovanie.
Komplicov odhalili a obesili, Alžbetu Báthory zamurovali. Chudinka, nakoniec sa zbláznila
a bolo po nej. Smrtka si ju vyzdvihla.
Jej známym sa podarilo jej činy pred širokou verejnosťou utajiť. Nakoniec ju
inkognito aj pochovali a jej telo sa dodnes nenašlo. Pani Smrť ju dobre ukryla, potvora
jedna!
10.10.2010
Mim16    Reagovať
zevraj batoricka
kurwa odkial jej to mam napisat ?? ci si to wiserem c co ?? kurwa nech sa strci
30.09.2010
liska    Reagovať
beletrizovany zivotopis
do pice potrebujem beletrizovani zivotopis nie take debiliny
26.09.2010
miruska    Reagovať
trapne
bathoricka? fakt pixa
22.09.2010
do pč    Reagovať
dvor24524
to co za kokocinu
20.09.2010
alka    Reagovať
pana boha:ˇ/
no vacia hovadina ich nenapadla???
20.09.2010
palo    Reagovať
hovadina
nech si to skúsia napísať sami s našimi vedomosťami, teraz aby som dačo o nej pisal to sa mi tak naozaj chce!
28.09.2009
sisa    Reagovať
hm je to na pi*u
hm no prave aj my sme to dostali za ulohu a musime to spravit treaz za jednu hodinukks .. ja to nevieeem
22.09.2009
Romca    Reagovať
Beletrizovani zivotopis azbeta bathory
to je totalana dpebilina ja to vebec nevim =´(a este aj ta ucitelka ked to nebudete mat dostane 5!!boze moj nech si to napise sama nevim de to mam zebrat na nete som to nasla ane nevim jako to mam opisat alebo co?ked ona pica povi ze nemoze to bid s INTERNETU!!ze ona si to kukne a od kal to mam napisat co snu mam urobit rozhovor alebo oc??????boze nebudem to mat a hotovo nech my da aj desat petek je mi to jedno
20.09.2009
mark    Reagovať
dakto
riadna picovyny mno
18.09.2009
karin    Reagovať
Beletrizovani zivotopis alzbeta bathory
ahoj akom sa sa maas
13.09.2009
bomba    Reagovať
picovina
no tak bathorycka taka pica prijebana :)
13.03.2006
Martina    Reagovať
myslíš to vážne?
Kriste Ježiši...no takýto "historický bulvár" plný fantasmagórie, som už dlho nečítala...hotové sci-fi, pobavil si ma:-)
V prípade, že budeš chcieť v budúcnosti písať o historických FAKTOCH, odporúčam ti čítať menej románov, obmedziť sledovanie amerických akčných filmov a radšej si pred tým prelistovať dôveryhodné literárne zdroje.

Martina B.
09.09.2009
bleee    Reagovať
literarne
somarina jak traky ja len chcem nieco adresovta tej martine inac neuvedomujes si ze prave preto ze existuju publicisti a spisovatelia ako priklad pan Stavnicky prave preto je bathoryova zobrazovana akko bestialna hyena spisovatelom sa nedaaa verit nie ze neda ale pisu same nepodlozene fakty :C
20.10.2008
kaja    Reagovať
kraviny
moooooooooooc dlheeeeeee.....ja potrebujem beletrizovany zivotopis.....booooze to je v pc..=(
19.03.2009
radusiqkka    Reagovať
Re: kraviny
kkt ina na entu hwoszne dluhee.... :D
10.08.2008
simonna    Reagovať
..........
priznam sa ze som si precitala iba ten zivotopis o alzbete...celkom ma to zaujalo no do uvahy musim zobrat zatial vsetko co som sa docitala a dopocula.....vsade hovoria inak :o
24.08.2008
SasuliiQ    Reagovať
Re: ..........
suhlasiim :)))
31.07.2008
tera    Reagovať
hrozné
neviem či tomu veriť, ved Báthorička bola protestantka a ostatný panovníci katolíci, vlastnila veľa územia a bola bohatá....je totiž možné že to na ňú našili. určite treba brať do úvahy aj Jakubiskov film a aj to že možno bola duševne veľmi chorá. ale myslím si že bola skôr vrah ako obeť.
31.03.2008
sasa    Reagovať
toje dlhe
toje dlhe a je to hlupost
28.02.2008
domca    Reagovať
batoricka
o batorycke mam nastudovane velmi vela ale v kazdej knihe je to ine. z to ze tam napisali obsah jednej knihy a z toho urobi zivotopis to je chyba

1  |  2    ďalej ďalej
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.