referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Klement
Sobota, 23. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Alžbeta Báthoryová životopis
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
29.12.2007
lucia    Reagovať
ach...
o bathorycke som precitaal toho pomerne dost,od romanov az po fakty a tento referat je naozaj len povyberanim niektorych pasazi z knih stiavnickeho a niznanskeho.takz eked pisat referat,tak nie zavadzajuci,jo?
31.10.2007
lucka    Reagovať
verim tomu
ja verim tomu ze alzbeta batoriova bola kruta.citala som uz o nej vela knih a verim tomu.je to fascinujuce
08.10.2006
CatLady    Reagovať
niežeby sa mi niečo nepáčilo
Zbožňujem knihu "Čachtická pani" ale pripísať to, čo sa v nej píše do jej životopisu je trošku iné kafe. Za takýto výklad jej života, by ťa Andrej Štiavnický upálil na hranici. Román a skutočnosť sú dve rozličné veci. Na referát tohto typu treba mať prečítané viac, ako jeden román.
Ale bolo to veľmi pekne "vycucnuté".
16.06.2006
vlado    Reagovať
nič proti fantázii, ale...
Súhlasím s Martinou a jej presnou formuláciou: "historický bulvár". Keď chce byť niekto presný a aj seriózny pri faktografickej intepretácii historických príbehov, nesmie do príbehu vnášať svoju (alebo požičanú) fantáziu. Keď svoju fantáziu v tvorbe použije umelec - spisovateľ, filmár - nič proti tomu, ale to je iná "káva". Životný príbeh grófky Erzsebet Bathory a hlavne udalosti roka 1610 zostanú zrejme navždy zahalené tajomstvom. A práve to je na ňom také fascinujúce a pútavé. Nikto nemôže tvrdiť, že má v rukách tú pravú pravdu o vine a nevine v tejto historickej súdnej kauze. Nakoniec, násilie v 16. a 17. storočí bolo vtedy chápané celkom inak.
16.06.2006
vlado    Reagovať
nič proti fantázii, ale...
Súhlasím s Martinou a jej presnou formuláciou: "historický bulvár". Keď chce byť niekto presný a aj seriózny pri faktografickej intepretácii historických príbehov, nesmie do príbehu vnášať svoju (alebo požičanú) fantáziu. Keď svoju fantáziu v tvorbe použije umelec - spisovateľ, filmár - nič proti tomu, ale to je iná "káva". Životný príbeh grófky Erzsebet Bathory a hlavne udalosti roka 1610 zostanú zrejme navždy zahalené tajomstvom. A práve to je na ňom také fascinujúce a pútavé. Nikto nemôže tvrdiť, že má v rukách tú pravú pravdu o vine a nevine v tejto historickej súdnej kauze. Nakoniec, násilie v 16. a 17. storočí bolo vtedy chápané celkom inak.

späť späť   1  |   2   
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.