referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Desatoro božích prikázaní
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
05.09.2004
Anna    Reagovať
Desatoro z biblie
Milý autor. Neviem či si čítal X."prikázaní" v biblii.Sú v 2.knihe Mojžišovej 20.kapitole 1. -17. verš. Sú to skôr doporučenia,lepšie povedané fakty,ktoré nastanú u človeka ak zoberie Boha vážne . V Hebrejskom origináli nie sú interpunkčné znamienka- teda ani výkričníky,tie ta, vložili prekladatelia,ale nie je tam ani minulý čas"ktorý som ťa vyviedol ale priebehový tzv.Faktuál : ktorý ťa vyvádzam---neustále vyvádzam z Egpt.zemeHospodin sa stane jeho,mojím,tvojím Bohom,Bohom na 1. mieste, presne tak ako sa hovorí v 1. "slove" / lebo desatoru sa niekedy hovorí aj 10 slov/:doslova preložené takto:JA JHVH Boh tvoj, ktorý spôsobujem vyvádzanie (som spôsobil vyvádzanie) tvoje zo zeme dvojitého zovretia z domu otrokov. /dvojité zovretie=egypt=hriech ku ktorému egypťania nútili Izrael v Egypte,modloslúžiť v chráme boha Ptaha =1.zovretie a 2.zovretie bolo nútenie otročiť. / Z 1.-ho bodu vychádzajú ako prirodzený dosledok všetky dalšie. Teda človeče,ak sa JA ,ktorý som JHVH tvoj Boh STANEM skutočne tvojím -zamiluješ si ma ,potom
2.nebudeš mať iných bohov predo MNOU
3.neučiníš si rytiny ani nijakej podobyvecí,ktoré sú hore na nebi,dole na zemi ....nebudeš sa im klaňať ,ani im nebudeš svätoslúžiť,lebo ja .....
4.Pamätaj na deň soboty,aby si ho svätil.Šesť dní budeš pracovať a robiť akékoľvek svoje dielo.Ale siedmy deň je sobota HOSPODINA....
5.Cti otca svojho i matku svoju,aby sa predĺžili tvoje dni na zemi
6..Nezabiješ
7.Nezosmilníš
8.Nepokradneš
9.Nepovieš na svojho blížneho falošného svedectva
10.Nepožiadaš domu svojho blížneho,nepožiadaš ženy svojho blížneho ani jeho sluhu ani jeho dievkyani jeho vola ani jeho osla ani ničoho čo je tvojho blížneho.
5.
04.05.2011
mudra    Reagovať
ahojte
to uz ktory imbecil to tu dal, akoze ani stipku rozumu asi nema, cele je to okopirovane asi pred minutou som citala tu stranku..ale to sa len tu moze s tat ze sa tu vyyskytnu taki debili a skopiruju nieco a zavesia to sem..kks..sprostost niektorych ludi nema hranic naozaj
18.10.2009
Marian    Reagovať
O NICOM
To vecsiu blbost som nevidel !!
01.02.2009
Petra    Reagovať
Skopirovane
Pripajam sa ku Jurajovi je to skopirovane s tej stranky...ubohe
13.01.2009
juraj    Reagovať
KOPIRAJT
neviem ci toto je okopirovane z jednej stranky alebo ta stranka z tochto ale je to podivne

meno spranky :http://www.svatygral.sk/sk/desatoro.html
15.10.2008
JanaB    Reagovať
mixovanie
Mixovanie dvoch a viacerých nábožeských myšlienok dokopy je pre pravovernosť jedom. Utok na katololícku Cirkev som očakávala a prišiel, chcem podotknúť, že ak je prísaha zakázaná, prečo apoštol Pavol vo svojich listoch tak často prisahá, a je to apotol národov! Ježiš zakázal ľahkovážne prisahať, ale nezrušil prísahu, ako takú, čítaj si listy sv. Pavla.
15.06.2008
TRTKO    Reagovať
kokooos
zaujimalo by ma, ze ktoremu kktovi a maniakovi sa celo toto napisat nie si normalny mojko !!! na navyse to mas zle len tak by the way...trtko
27.03.2008
milan    Reagovať
ssssssssssuuuuuuppppppppppppeeeeerrrrrrrr
je to super ale dost malo na kazde prikazanie
19.12.2006
maja    Reagovať
mas to zle
mas to trochu zle ale ja sa ti do toho nebudem starat....
26.06.2006
tomas    Reagovať
10 božich prikazani
Anna .dakujem že si tie prikazania rozpisala
26.06.2006
tomas    Reagovať
10 božich prikazani
Anna .dakujem že si tie prikazania rozpisala
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.