referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elvíra
Štvrtok, 21. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
20.05.2011
Myslím - centrum kul    Reagovať
Kurzy slovenského posunkového jazyka
Ak máte záujem naučiť sa slovenský posunkový jazyk, občianske združenie Myslím - centrum kultúry Nepočujúcich organizuje kurzy slovenského posunkového jazyka pre záujemcov. Môžete sa pozrieť na www.myslim.sk. Neváhajte a príďte medzi nás! :)
25.06.2010
Letný týždenný pobyt intenzívneho kurzu slovenského posunkového jazyka
Myslím - centrum kultúry Nepočujúcich organizuje letný týždenný pobyt intenzívneho kurzu slovenského posunkového jazyka v Lehniciach (okres Dunajská Streda). Viac informácií na: www.myslim.sk/aktivitypj.htm
17.05.2010
Letné intenzívne kurzy slovenského posunkového jazyka
Myslím - centrum kultúry Nepočujúcich organizuje letné intenzívne kurzy slovenského posunkového jazyka v Bratislave. Viac informácií na: www.myslim.sk/rozvrh.htm
28.04.2010
mirok7    Reagovať
naucit sa
da sa naucit posunkovu rec cez internet poradi niekto
17.02.2010
maria konecna    Reagovať
poradte
nepodarilo sa mi zistit,ci je mozne v banskej bystrici alebo blizkom okoli,napr.zvelen navstevovat kurz posunkovej reci,nasla som len ponuku kurzov v bratislave,dakujem za pomoc
18.04.2010
gabriela bernathova    Reagovať
Re: poradte
v BB by som aj ja mala zaujem, odpiste ak viete nieco. na mail.: [email protected]
dakujem
18.02.2010
maria konecna    Reagovať
Re: poradte
kde sa ucis sukromne? v ktorom meste?treba vediet,pridala by som sa
09.03.2010
Romain    Reagovať
Nepriame pomenovania v slovenskom posunkovom jazyku
Milí priatelia,

konečne vyšla ďalšia publikácia Nepriame pomenovania v slovenskom posunkovom jazyku. Táto publikácia obsahuje knihu a DVD, stojí len 4,99 €.

Obsah knihy a krátke ukážky videoklipov si môžete pozrieť na http://www.snepeda.sk/?detail=npspj#i
13.09.2008
Miška    Reagovať
pls. pomožte mi ... !!
ahoj, kde by som sa mohla naučiť posunkovú reč v okolí dca alebo tn? Nieje to až také naliehavé, ale moc sa mi páči a v budúcnosti by som to chcela vedeť chodím na pasu do tn a myslím že na výšku sa mi to tiež akosi zíde.... prosíííím ak o niečom viete dajte mi vedeť priamo na mail [email protected] dikiiii moc moc.... :-)
12.01.2010
Miro    Reagovať
Re: pls. pomožte mi ... !!
Ahoj od 24 januara a sa idem ucit sukromne posunkovu rec termin asi v nedelu v pobednych hodinach sa bude konat vyuka cenu este neviem ak mate zaujem dajte vediet ahoj Miro
03.03.2010
Ann    Reagovať
Re: Re: pls. pomožte mi ... !!
Ahojte
mam zaujem o naucit sa posunkovu rec. Sledujem, ze pisal Miro ze bude ucit posunkovu rec...hm je to v BA? a ak ano da sa prihlasit?
Dakujem
09.03.2010
Romain    Reagovať
Re: Re: Re: pls. pomožte mi ... !!
V Bratislave existuje kurz slovenského posunkového jazyka. Viac informácií na www.myslim.sk
09.04.2009
Jaroslav    Reagovať
Prešov
Ahoj, viete mi poradit, kde by som sa mohol prihlasit na kurz posunkovej reci - Prešov.
Dakujem.
[email protected]
09.04.2009
Miroslava tomášková    Reagovať
Kurz posunkovej reči
Dobrý :-). Chcela by som sa spýtať, kde v okolí dubnice nad váhom, novej dubnice by sa našiel kurz posunkovej reči. Učila som sa ju asi pred 4-5 rokmi a chcela by som sa k tomu vrátiť,plánujem ju aj študovať. Napíšte mi pls na mail [email protected]. diki xD
21.03.2008
majča    Reagovať
vyznam posunkovej reci
posunkova rec je velmi pozitivna vec a aj ja by som sa ju chcela naucit. Pomaha ludom hluchim alebo nemim a mali by sme obdivovat tich ktori potrebuju posunkovu rec pretoze je to uplne novi jazyk
19.02.2009
helen    Reagovať
Re: vyznam posunkovej reci
Odporucam ti naucit sa nielen posunkovu rec, ale v prvom rade pravopis SJ....!!!!
06.02.2008
anonym    Reagovať
blabla
mi mae v triede svoju posunkovu reč a kdo chce ho naucim nech posle email na [email protected] poslem vam prilohy ale len pismena slova nie
04.01.2008
slovenkaa    Reagovať
kurzy posunkovej reci v Nitre
ahoj skus kontaktovat organizaciu Effeta v Nitre: www.effeta.sk . Robia kurzy posunkovej reci.
26.12.2007
nada    Reagovať
kurz posunkovej reči
ahojte...mala by som zaujem naučit sa posunkovu reč...viete mi niekto poradit kde by som mohla absolvovat kurz alebo nieco na ten sposob v Nitre??Som počujuca.
Dakujem.
Nada
11.02.2006
Daan    Reagovať
posunkova abeceda
Nevie mi niekto poradit, o nejakej e-mailovej stranke ,kde by som nasla posunkovu abecedu a vsetko o posunkovej reci. Ten jazyk sa mi velmi paci. Zacala som to studovat tu v Holansku, ale velmi rada by som sa tiez chcela naucit v slovencine. Su tam velke rozdiely medzi holanskou posunkovou recou a slovenskou. Vopred Vam dakujem. Daan
15.02.2006
slovenkaa    Reagovať
Re: posunkova abeceda
Ahoj Daan,
neviem zatial o ziadnej web stranke, ktora by obsahovala to co hladas o slovenskom posunkovom jazyku. Odporucam ti len weby, z ktorych si mozes objednat pomocky na vyuku posunkovej reci:
- www.sppn.sk - tam najdes CD-cka s videosekvenciami znakov posunkovej reci Moje prve posunky alebo Slovnik pojmov zo sveta prace, alebo Slovnik v kniznej forme. Mozes si objednat.
- www.effeta.sk - tam si mozes objednat slovniky posunkovej reci v kniznej forme.

Medzi hol. a slov. posunkovou recou su rozdiely, ale napriek tomu nepocujuci oboch narodnosti sa dorozumeju (niekto viac, niekto menej). Je to preto, ze posunkovy jazyk nie je zalozeny na gramatike ziadneho hovoreneho jzyka ale ma svoju vlastnu gramatiku. Ide o vizualno-pohybovy dorozumievaci prostriedok a z tohto dovodu musis byt medzi nepocujucimi a "odkukat ho" aby si sa ho mohla naucit a bola schopna sa v nom dorozumiet.
Kurz je len akysi zaciatok, no pre zvladnutie posunkovej reci je nevyhnutne tak ako som pisala - byt s nepocujucimi.
Preto ti drzim palce a zelam aby sa ti darilo v tomto.
Maj sa krasne.
18.01.2006
Dagmar Palkovičová    Reagovať
prosba
Milá Vesna,
máš prehľad a určite by si mi vedela poradiť:
Kde v Bratislave by som sa mohla naučiť posunkovú reč?
Som úplne zdravá, ale ma veľmi zaujíma táto problematika a rada by som sa vzdelávala v tejto oblasti. Mám 25 r. a strednú školu.
Ďakujem Ti za láskavosť a možno aj radu.
Budem očakávať Tvoju odpoveď.
S pozdravom Dáša.
28.01.2006
slovenka    Reagovať
Re: prosba
Mila Dagmar,
ja sice nie som Vesna ale rada sa ti pokusim pomoct v tejto veci. Sama posunkovu rec ovladam a mam radost, ked sa ju chcu ucit aj ini pocujuci ludia.
Co sa tyka Bratislavy, tak kurzy PR tam robieva Slovensky zvaz sluchovo postihnutych http://www.szsp.sk/. Momentalne vsak kurz neprebieha. Viem ale o pani Gustafikovej Klaudii, ktora pracuje ako logopedka v materskej skole pre deti so sluch. postih. na Hrdlickovej ulici 17 v BA. Tel.: 02/5477 4518, email: [email protected]. Tam robia aj kurzy PR. Skus sa informovat u nej. Urcite ti pomoze, resp. usmerni.
Drzim ti palce a zelam vydrz v uceni sa PR. Je to nadherny jazyk ale vyzaduje to usilie a hlavne cas. Kurzom PR zacnes a ak spoznas nepocujucich, potom je najlepsie travit cas medzi nimi, inak sa im nenaucis rozumiet. Oni ti to vsetko vratia aj s urokami - obohatia tvoj zivot o krasny jazyk a inu kulturu.
Tak sa maj a nech sa ti to podari.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.