Zaujímavosti o referátoch
Ktorý Boh je ten pravý?
12.10.2008
Jana B
Reagovať
reakcia
Povedz jedinú vojnu, ktorú Cirkev rozpútala za posledných 300 rokov. Povedz, kto založil v Europe školy od základných az po vysoké a vydržiaval ich materiálne celé storočia? Povedz, prečo by veriace deti nemali právo na jedinú vyučovaciu hodinu náboženstva v škole, ked ich rodičia platia tomuto štátu dane. Povedz, prečo som ja nemohla chodsičť v čase socializmu na náboženstvo, pretože by moju mamu vyhodili zo zamestnania. Pvedz za čo zatvárali počas komunizmu do väzenia knazov a rehoľníkov, ked nič neurobili, nedokázali im žiadsny zločil, ich zločinom ,,lo, zže boli veriaci......LPovedz.čo robí Cirkev zle, ak učí ľudí Božím prikázaniam, ak im zakazuje kradjúť , vraždiť, smilniť alebo závidieť,j Ktorý kresťan ohrozuje tvoju neveru? Povdedz meno, kto ti nedovolí dýchať, meno!
17.11.2009
David_dss
Reagovať
Re: reakcia
Blizky vychod ti nehovori nic? I ked vojna ako vojna.... Napriklad univerzitu v Puchove financuje z velkej casti Matador...jeden z mnohych prikladov. Dalsiu otazku preskakujem.... Za komunistov sa toho nesmelo viacej nez len nabozenstvo... len to ze boli veriaci a aj teraz su mnohi trpiaci obzerstvom a v krajnom pripade aj pedofiliou... btw. Asi nevies ze stat prispieva dost nehoraznymi sumami aj na cirkev.... Ale zhrniem to v skratke: BLBE OTAZKY,BLBE ODPOVEDE!!!!
Vsak tu chalan pisal svoj nazor a ma pravdu. Vsetci tito bojovnici za pravdu a Boha sa vzdy povazovali za tych pravych krestanov tak preco by to nekrtitizoval?
Vsak tu chalan pisal svoj nazor a ma pravdu. Vsetci tito bojovnici za pravdu a Boha sa vzdy povazovali za tych pravych krestanov tak preco by to nekrtitizoval?
08.03.2009
dano
Reagovať
reakcia
myslim si ze ako uvaha to nie je dobre,pretoze koniec nezodpoveda zaciatku. Aspon mne to nedava zmysel ked sa zaoberas najprv vierou v Boha a potom na koniec napises ze proste je dolezity dobry zivot etc. Proste ako uvaha to je dost blbe a treba si to prerobit ak to chcem pouzit,ale sa mi paci tvoj nazor na tuto problematiku a zachytenie tych dvoch prikazani.
24.01.2009
d4nt3
Reagovať
RE:reakcia
Povedz , ktorú nepodporila ideologicky a povedz, prečo zakladala práve tvoja sväatá RKC školy a univerzity ! Pre potrebu vyučovať len veci schválené a ostatné utajovať... dnes je to vo Vatikáne rovnaké... za druhé, nezáleží na tom,že píšeš cirkev s velkým C , Cirkví je na svete mnoho, vyjadruj sa presne , niekto by ti mohol povedať,že moslimská cirkev za socializmu postihovaná nebola a budhistický veriaci cirkvi nemali problém s postami vo firme ako tvoja mama. K tejto egoistickej poznámke na tuto tému ešte pridám,že je každého slobodné rozhodnutie, či majetok alebo duša, ak chcceš svoje náboženstvo, zapri svet ,...tvoja mama ako aj celý svet plný naboženskýých fanatikov asi bola len dalším s farizejov , medzi ktorými som musel výrasť aj ja ... naboženstvo je brzda lvývoja, nezáleží na viere v Boha, každá " vraj božia ustanovizen an zemi " hrabe len pre seba ... Náboženstvo je medzi Tebou a Bohom , nie knazom a tvojími prispevkami a jeho majetkami ....
17.05.2006
mmajjjaaa
Reagovať
hhhmmm
vies co aj sa mi to paci vyjadril si svoj nazor ale v jednej veci nesuhlasim a to v tom ze pravy krestan by nikdy nezacal nijaku vojnu kriziacke vypravy ktore si spominal ano bojovalo sa v mene Boha ale tu bojovali ludia ziskuchtivý lahko ovplivnitelny nikde sa nehovori ze zabijat sli ludia mierumilovny laskavy taky su krestania skus si pozriet film Quo vadis tam uvidis krestanstvo v starovekom Rime ake dnes uz bohuzial nie je ale...
02.03.2008
lill
Reagovať
Re: hhhmmm
Odvolavas sa na filmy ? To nie je najlepsia cesta :D pravy krestan ? a co je to "pravy krestan" ? krestan uznava krestanstvo, krestanstvo ( ci ine nabozenstva) su od napamati zviezane s statmi a politickou mocou.. od nepamati sa tam sustredila vzdelanost ale nikam ju nepustali lebo hlupi ludia su lahsie ovladatelni ludia. Krestania prezvali knihu od ziov a urobili z nej svoj Stary Zakon.. a kde boli krestaniade bola ich laska k bliznemu ked ich masakrovali za druhej sv. vojne ?... 313 bolo uzakonene a teraz sa tu bude hrat na najstarsie... PRECO na mojej skole vyucuju nabozenstvo ???... co to robi v statnej skole ? viera v boha dobre, ale preco beru slobodu ludom, preco ostatnych diskriminuju ? Go to hell
23.04.2007
ewel
Reagovať
dobree
myslim ze je to dost dobre, clovek si memusi vieru dokazovat chodenim do kostola a modlenim sa, ale tym aky je a ako sa sprava k ostatnym... naco vlastne cirkev je!!??
13.05.2007
mirka
Reagovať
Re: .......
LUDIA OTVORTE UZ OCI, BOH NIE JE , CIRKEV JE LEN ORGANIZACIA KTORA ZARABA PENIAZA NA NAIVITE LUDI, A VY VERICI STE ZASLEPENI LUDIA,KT. NEMAJU CO ROBIT V NEDELU DOOBEDA.....A BIBLIA? CI KORAN? CI TORA? CI VEDY? TO VYTVORILI LEN LUDIA, TAKI AKO STE VY CI JA, OKEJ TAK AJ JA NAPISEM KNIHU O UCTIEVANI NAPR. MOJHO PSA A UVIDITE ZE O NIEKOLKO DESIATOK ROKOV TU BUDE NOVE SVETOVE NABOZENSTVO A ZAKLADATELOM BUDEM JA ... HAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA
16.02.2008
Slavino2
Reagovať
Re: Re: .......
Úprimne Ťa ľutujem ,myslím si že autor tohto referátu má pravdu a v to isté verím aj ja ....Teda až na tie križiacke výpravy.Pravý kresťan nemá vojny začínať ? aj keď vojny stále budú...Zamysli sa nad tým a radím Ti začať čítať BIBLIU!!!!!!
12.02.2007
Barbora
Reagovať
naco???
naco je ludom tolko nabozenstiev ? aby si mohli vyberat? aby mali v niecom istotu? ja verim v boha ale zneistuju ma tie ostatne nabozenstva ..........z toho vyplyva ze ludia su kompletne nekompletny!
07.02.2007
nikusqa
Reagovať
NO CO JA VIEM
sice je to pravda ale skor to vyznelo ako to aby nikto v nic neveril, celkom sa mi to pacilo ale dost to osocovalo ludi
06.02.2007
Jano
Reagovať
moj nazor
"Ja som cesta, pravda a zivot."
Jezis Kristus
Aj knazi a vsetci v cirkvy su len nedokonali a hriesny ludia a keby som mal svoju vieru stavat len na nich tak by som sa urcite sklamal, ale ja respektujem aj tychto ludi lebo su to taki isty ludia ako ja, ale ja staviam svoju vieru na Jezisovi. Nedajte sa klamat...
Jezis Kristus
Aj knazi a vsetci v cirkvy su len nedokonali a hriesny ludia a keby som mal svoju vieru stavat len na nich tak by som sa urcite sklamal, ale ja respektujem aj tychto ludi lebo su to taki isty ludia ako ja, ale ja staviam svoju vieru na Jezisovi. Nedajte sa klamat...
06.02.2007
Jano
Reagovať
moj nazor
"Ja som cesta, pravda a zivot."
Jezis Kristus
Jezis Kristus
05.12.2006
Juro
Reagovať
Úprimné
Na mladú babu je to fajn,milé,úprimné..Všetky udalosti v histórii mali svoj zmysel,i keď sa nám javia z ľudského hľadiska brutálne.Náboženstvá majú svoj význam ako 1 zo stupňov vo vývoji stále nevyvinutého ľudstva,no sú ďalšie stupne nad tým,a ty si to aspoň intuitívne naznačila..Obrátenie pozornosti do svojho vlastného vnútra,hľadanie pravej podstaty bytia,toho tajomného čistého hlasu,ktorý vyviera niekde v hĺbke nášho srdca.Mnohí mudrci sa na to odvolávali,Ježiš povedal:"Poznaj seba samého..."
29.05.2006
Supacupa
Reagovať
TOTALNA HOVADINA
Akoze toto co tu je napisane, je podla mna uplna blbost...Zabudol si na jednu podstatnu vec. Viera je jedna vec a poslovia vieri su druha vec. Pre mna za mna nech si kazdy veri aj v nesmrtelnosti chrusta, ale ti co sa vyhlasuju za tych "svatych" sa v mene vieri dopustaju najvacsich svintiev. napriklad: Cirkev, Taliban, Hamas a atd atd... vela inych tzv. svatych institucii, co hlasaju ze su ti naj, ale to je iba banda dobre namazanych ludi, ktory vedia vyzmikat z sprostych ludi vsetko(Svedkovia Jehovovi). Po celu existenciu si dokazu nahromadit nehorazne bohatstvo tieto "svate" institucie a co spravili pre veriacich? no jasne, vynimky sa najdu... ale fakt v malom mnozstve. Zaver je taky, ze viera sama o sebe je good, ale ty co sa vyhlasuju za svatych, tak to su obycajny kkti, ktory nevedia nic ine, iba ojbavat ludi... gl & hf
21.11.2006
veja084
Reagovať
Re: TOTALNA HOVADINA
je jasne ze nepoznas vieru a nevies ze je to nieco uzasne verit v nieco co nepoznas precitaj si sväte pismo a uvažuj o tom ja nepochybujem ak ty ano nuz mozu zato jedine rodicia ze deti neucia spravnemu nabozenstvu. na urcitych faktoch to je dokazane napr. ze Jezis zil je dokazane ak veria ze je spasitel co podla mna je,to je podla mna urcite nabozenstvo jedinne ja tie ostatne nikomu neberiem ani nehovorim ze to je "blbost " tak to nerob ani ti a tento referat je skvely mam rada ludi ktorý neodsudzuju ine nabozenstva a beru veci s nadhladom a tvoje tvrdenie je zvratene a este pozdravujem autora tochto referatu si fajn cawte:)
27.06.2006
jožo
Reagovať
Zj 14,12
Tu je trpezlivost svetych.su ty ktory dodržuju prikazania Božie(Mjžiš20.1-17) a vieru Ježišovu
17.05.2006
mmajjjaaa
Reagovať
hhhmmm
vies co aj sa mi to paci vyjadril si svoj nazor ale v jednej veci nesuhlasim a to v tom ze pravy krestan by nikdy nezacal nijaku vojnu kriziacke vypravy ktore si spominal ano bojovalo sa v mene Boha ale tu bojovali ludia ziskuchtivý lahko ovplivnitelny nikde sa nehovori ze zabijat sli ludia mierumilovny laskavy taky su krestania skus si pozriet film Quo vadis tam uvidis krestanstvo v starovekom Rime ake dnes uz bohuzial nie je ale...
02.05.2006
jojcek
Reagovať
debilina
hehe :) no podme ideme zmenit cely svet bez boha bez viery ukaze mi aspon jendeho cloveka co ma dobre srdce
02.05.2006
jojcek
Reagovať
debilina
hehe :) no podme ideme zmenit cely svet bez boha bez viery ukaze mi aspon jendeho cloveka co ma dobre srdce