referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Adam a Eva
Utorok, 24. decembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Záhada vraždy Tutanchamona
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
30.04.2006
Nefertiti    Reagovať
Len dodatok :]
Ja chcem len povedat, ze Jana ma pravdu... Anchesenpaton stratila matku, otca, manzela, 2 deti, a potom nakoniec bola "nutena" si vziat za muza stareho Ajeho... Po jeho smrti, nastupenim Horemheba, sa stopy stracaju... Mna tiez fascinuje 18.dynastia, konkretne dve zeny-Nefertiti, a Anchesenpaton (alebo jej zvysnych 5 sestier)... Anchesenpaton nemala motiv, skor by som za vraha pokladal Ajeho, alebo Horemheba ;]
01.08.2005
Jana    Reagovať
Doporucujem
Ahojte, egyptu sa venujem len povrchne, vlastne ma viacmenej fascinuje skor 18 dynastia Achnaton, Tutanchaton, Nefertiti a Achnesenaton. Zohanam o nich vsetko co sa da. Myslim si ale, ze vo vasom clanku su este povrchnejsie informacie ako moje vedomosti. A najviac ma "urazilo" tvrdenie, ze Achnesenaton mala motiv na vrazdu MILOVANEHO muza?!? Aky? Zufalstvo?!?!?
Doporucujem precitat si knizku od Boba Briera - Murder of Tuthankhamen. Je pisana "citatelnym" stylom, obsahuje Zaujimave informacie a nadherne foto. Ked nie insie urcite potesi.
PS: Sorry za kritizovanie ale musela som. Achnesenaton je moja uplne najoblubenejsia historicka postava. Vela toho vytrpela, stratila vsetkych blyzkych - rodicov, manzela, deti a nakoniec bola sama pravdepodobne zavrazdena. Jej telo, a dokonca ani hrobka sa nikdy nenasli. Takmer navzdy sa stratila z historie. Takmer.
Jej osud ma dost dojima. Po precitani knizky mozno pochopite.
Autor ju zakoncuje slovami, ze historia nie su len bezduche predmety, su to predovsetkym osobne veci spate s ludskymi osudmi.
Na mna to zabralo.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.