Zaujímavosti o referátoch
Adolf Hitler životopis (seminárna ...
24.05.2007
Lenka
Reagovať
slusne
Na pracu na vyske by to bolo asi za F, lebo je to robene dost amaterskym stylom, ale pre laika ako som ja je to prave kvoli tomu vyborne citanie. Konecne nie komplikovane historicke fakty, ale ludskou recou napisane a tym velmi zaujimave. Z tvojho referatu som si konecne po prvykrat nieco zapamatala. Takze vdaka! U mna to mas za jedna :-)
20.04.2005
pici
Reagovať
korekcia
V referáte som našiel malú chybičku SA oddiely neznamenali Schutz Armee, ale Sturm Abteilung( Sturm- búrka, Abteilung- oddiel). Oddiely SS neboli pokračovaním SA,ale pomocou oddielov SS počas noci dlhých nožov(1934) vyvraždil príslušníkov SA. Takto sa ľahko zbavil svojich konkurentov.
23.04.2007
mike
Reagovať
Re: korekcia
no ono aj ja musim opravit teba, lebo slovo sturm v SA ma iny vyznam ako burka... v kontexte SA to ma vyznam ako uderny oddiel, lebo si neviem predstavit burkovy oddiel :-)
no a SS bolo bolo pokracovanim SA - Hitlerova sukromna armada (SA ale bohuzial bola silna az dost, tak sa Hitler bal rohma, preto bola noc dlhych nozov). SS bol uz len elitny oddiel, ktory ale prisahal vernost Hitlerovi... ale to len na doplnenie
no a SS bolo bolo pokracovanim SA - Hitlerova sukromna armada (SA ale bohuzial bola silna az dost, tak sa Hitler bal rohma, preto bola noc dlhych nozov). SS bol uz len elitny oddiel, ktory ale prisahal vernost Hitlerovi... ale to len na doplnenie
15.02.2007
Iwa
Reagovať
uplna pecka
podla mna to je sprawene uplne cool a ja idem z tohto uciwa odpowedat a myslim ze mi to welmi pomohlo...
29.09.2004
Kgcko
Reagovať
Nesuhlasim
Nesuhlasim a som proti viacerym faktom ktore sa v referate uvadzaju, pocnuc prvou vetou.
Bol by som pocteny keby sa so nou akutor referatu nejako skontaktoval (mailom), bo by som s nim chcel prehodit par slov na temu: tendencne, zaujate, subjektivne a nespravne nazory
dakujem za skoru odpoved
Bol by som pocteny keby sa so nou akutor referatu nejako skontaktoval (mailom), bo by som s nim chcel prehodit par slov na temu: tendencne, zaujate, subjektivne a nespravne nazory
dakujem za skoru odpoved
22.01.2007
hana
Reagovať
Re: Nesuhlasim
mohla by som sa ta spytat na literaturu, z ktorej cerpas svoje poznatky? potrebujem urobit referat o mussolinim a nexcem tam mat nepresne informacie...profesorka je trochu fanaticka na toto obdobie historie :)
06.03.2006
radim krnáč
Reagovať
pár nesrovnalostí
Autor práce uvádí se záviděníhodnou jistotou,že otec Aloise Hitlera byl Žid Frankenberger.Ve skutečnosti je však onen rodič
zahalen řádnou rouškou tajemství,v rodném liste Aloise je v kolonce" otec" bílé místo.Matka,Anna Maria Schickelgruber, ho nikdy neuvedla a nejpravděpodobnější verzí je,že ho sama neznala.Proto tedy pozdější spekulace o Hitlerově židovském původu patří spíše do oddělení "historického bulváru" a jsou hlavně výtvorem spojenecké propagandy.Rozhodně bych je nezařazoval do seminární práce.Za první světové války pochopitelně povyšován byl, neboť do zálohy odešel s hodností kaprála,což je ekvivalent našeho i vašeho desátníka,čili poddůstojníka.Bohužel, takto bych mohl pokračovat při četbě vaší práce do aleluja.Neberte
to,prosím,nijak osobně,ale dva týdny strávené u počítače rozhodně nestačí na analýzu tak rozporuplné osobnosti jakou A.Hitler bezesporu byl.
zahalen řádnou rouškou tajemství,v rodném liste Aloise je v kolonce" otec" bílé místo.Matka,Anna Maria Schickelgruber, ho nikdy neuvedla a nejpravděpodobnější verzí je,že ho sama neznala.Proto tedy pozdější spekulace o Hitlerově židovském původu patří spíše do oddělení "historického bulváru" a jsou hlavně výtvorem spojenecké propagandy.Rozhodně bych je nezařazoval do seminární práce.Za první světové války pochopitelně povyšován byl, neboť do zálohy odešel s hodností kaprála,což je ekvivalent našeho i vašeho desátníka,čili poddůstojníka.Bohužel, takto bych mohl pokračovat při četbě vaší práce do aleluja.Neberte
to,prosím,nijak osobně,ale dva týdny strávené u počítače rozhodně nestačí na analýzu tak rozporuplné osobnosti jakou A.Hitler bezesporu byl.
06.12.2005
janto8
Reagovať
uuu ha
no, necital som to, iba som to skopiroval do wordua vytlacil do skoly (9.roc) na projekt, ale dovolujem si povedat, ze urcite to bolo dost namahave to vsetko pisat.ja by som mal dost po par strankach.Ale aj tak dakujem autorovi ze to spravil, lebo ma to celkom zaujalo a mal som z coho opisat material na projekt. takze dakujem AUTOROVI
PS: klobuk dolu....
PS: klobuk dolu....
16.11.2005
dalsie pravdy
Reagovať
Mýty a fakty - odporucam
na stránke www.talamon.sk dozviete sa, ako fungovala vojenská mašinéria tretej ríše! Vyše 500 pôvodných dobových dokumentárnych fotografií! Mágia, Esá, Obrnenci, Samovražedné akcie, Tajné zbrane. Zoznámte sa aj Vy so záhadami nacistickej ríše
07.04.2005
Ada
Reagovať
Ja suhlasim
Podla mna to bolo dost zaujimave, nejsom na to sice odbornik, ale hodnotim to ako dost ok.
09.11.2004
Mephist0
Reagovať
takisto nesuhlasim
tendencne nazory, vystupnovane. Odporucam precitat si Davida Irvinga, pripadne B. Lidella Harta a dalsich revizionistickych historikov. Pravda je niekde uprostred...
22.10.2004
Dark Lightning
Reagovať
celkom zaujímavé
Celkom zaujímavo spravená Sočka síce mohlo byť podrobnejšie popísané obdobie , keď bol Hiler na frontoch, ale inak velice dobre spracované informácie.