Zaujímavosti o referátoch
Kleopatra životopis
04.09.2004
Nefertiti
Reagovať
Cleopatra
Len drobnost... Kleopatra vobec, ale vobec nebola pekna... Videla som jej skutočne reliefy a dokonca aj eniaz z doby ked vladla ona... Je na nom vyobrazena a krasou vobec neoplyva... Bola skareda, ale zato velmi vzdelana, mužov ako bol Caesar, či Marcus Antonius si ziskala šarmom a prefikanostou. Dokonca som čitala, že Caesar mal slabost pre škarede ženy... To je vše :o)
10.03.2007
kikuska24
Reagovať
Re: Cleopatra
tu nejde o to ci bola kleopatra krasna alebo nie ale o to ako zila a co urobila pre svoj lud....
10.03.2007
kikuska24
Reagovať
Re: Cleopatra
tu nejde o to ci bola kleopatra krasna alebo nie ale o to ako zila a co urobila pre svoj lud....
02.02.2010
Bea
Reagovať
krasa
nie kleopatra nebola vobec pekna.. bola nizka, zavalita, mala velmi okruhlu tvar, velke gulate oci, truchu uhnuty nos a male plne usta... dokonca ani nebola cernovlasa ako ine egyptanky... bola skor blondina a mala asi modre oci... takze tolko... a este jedna vec... nemusela byt pekna aby sa do nej caesar a antonius zalubili... stacilo ze mala tolko sarmu..
29.12.2008
Kleopatraaa VII
Reagovať
Kleopatra
ja mam tiez straasne rada Kleopatru....ja som tiez citala ze bola skareda ale ta minca je stara niekolko 1000 rokov a mohla sa poskriabat a trosku aj zvlhnut a oskaredit jej tvar.. a keby nebola pekna tak urcite by sa do nej muzi ako Ceasar alebo Marcus Antoniu nazamilovali...
29.11.2008
kleopatra VIII.
Reagovať
kleopatra VII.
mne sa snivalo že sa objavil taky portál zlatý+ohnivý a ja a môj kocúr napoleon sme donho skočili a boli sme v roku 30 p.n.l. po jej smrti a povedala že ja a aj ten napoleon sme z jej rodu ale že to nikto neviem ani nič nikto.ale ja som mala rada egypt od 3 rokoch a mám 12 a to nejake divné a napoleon je plemeno egyptská mačka mau.
12.06.2008
nefertitttttttti
Reagovať
Re: Re: Cleopatra
ale ked bola kralovna tak mala byt aj pekna v tom case neslo o krasu tvare ale skor o to ako sa o seba starala
09.06.2008
zilú
Reagovať
Re: Re: Re: Cleopatra
hetjutýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýxssssssiá§ôú
10.12.2007
susanna
Reagovať
Cleopatra
Bola veľmi inteligentná, nechcela aby jej ľud trpel pod nadvládou Ríma, a tak urobila to jediné čo mohla: Spojila sa s Rímom, tým pádom s Cézarom,pretože on bol Rím. Keď si už myslela, že je jej plánom koniec, prišiel Antonius a vrátil jej sen o spojení Egypta a Ríma, ktorým neskôr budú vládnuť jej deti. Antonius miloval Kleopatru tak, že zradil svoju vlasť akoby opustil svoju lásku! Kleopatra milovala svoju vlasť a Antonia, dve veci bez ktorých by nemohla žiť, nat bola príliš hrdá, aby prijala porážku. A tak sa dala uštipnúť posvatnou kobrou, aby vládla ako bohyňa po boku svojej (matky) bohyne Isis.
30.04.2007
monča
Reagovať
Cleopatra
treba ale pripomenut, ze keby si nevyskakovala az moc, tak by mozno este v tej dobe Egypt neskoncil... ale zase je pravda, ze to bola jedna super vladkyna a ten Octavian bol uplny cvok... tak to je asi vsetko:-)
30.04.2007
monča
Reagovať
Cleopatra
treba ale pripomenut, ze keby si nevyskakovala az moc, tak by mozno este v tej dobe Egypt neskoncil... ale zase je pravda, ze to bola jedna super vladkyna a ten Octavian bol uplny cvok... tak to je asi vsetko:-)