referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Také obyčajné kresťanstvo
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
08.03.2007
petan    Reagovať
fabian sa uz uvedom
cele krestanstvo je total pi**vina ... len chcu ovladat mnozstvo ludi ... NACO TO JE ? kazdy by sa mal spravat ako usudi, riadit sa podla pravidiel ake uzna sam za vhodne,nie? Preco podla "boha" ? si si isty,ze tak je to lepsie? hm ? no vo velkych srackach by sme asi boli .......... je to na dlhsiu diskusiu, ale v minulosti robili velke hajzlovstva prave katolici .. a to si musis priznat aj sam ......... /// a aj moja matka je predavacka a robi kazdu druhu nedelu ... ale keby tych 80% ludi akoze krestanov .. sa spravalo milo a normalne v tom obchode,tak by to bola uplna pohoda. Nejde o to,kolko robis ,ale ci to ma zmysel.
08.03.2007
petan    Reagovať
fabian sa uz uvedom
cele krestanstvo je total pi**vina ... len chcu ovladat mnozstvo ludi ... NACO TO JE ? kazdy by sa mal spravat ako usudi, riadit sa podla pravidiel ake uzna sam za vhodne,nie? Preco podla "boha" ? si si isty,ze tak je to lepsie? hm ? no vo velkych srackach by sme asi boli .......... je to na dlhsiu diskusiu, ale v minulosti robili velke hajzlovstva prave katolici .. a to si musis priznat aj sam ......... /// a aj moja matka je predavacka a robi kazdu druhu nedelu ... ale keby tych 80% ludi akoze krestanov .. sa spravalo milo a normalne v tom obchode,tak by to bola uplna pohoda. Nejde o to,kolko robis ,ale ci to ma zmysel.
08.03.2007
petan    Reagovať
fabian sa uz uvedom
08.03.2007
petan    Reagovať
fabian sa uz uvedom
08.03.2007
petan    Reagovať
fabian sa uz uvedom
20.12.2004
J.D.    Reagovať
Pozri si toto
1) V nedeľu sa nemá vykonávať ťažká manuálna práca
2) Kňazom sa stať nemusíš, ale ak sa ním staneš, tak v katolickej cirkvi kňazi skladajú sľub celibátu. Chápeš?
3) Máš právo súdiť princípi, ale nemáš právo súdiť konkrétne osoby
4) Križiacke výpravy boli obranné vojny na ochranu pútnikov do svätej zeme lebo turecka sa nasťahovali moslimovia, ktorí pútnikov ....
5) Inkvízicia súdi predovšetkým kňazov, a inak inkvízicia existuje aj teraz pod názvom Kongregácia pre nauku viery
6) Vieš o nejakom pokroku v nekresťanskom svete v stredoveku???
7) Odpustky znamenajú odpustenie trestov a nie hriechov, a dajú sa získať aj napr. modlitbou a nie iba peniazmi.
8) Hlavnými prikazaniami kresťanov sú: Milovať Boha viac ako čokoľvek iné a milovať inývh ako seba samého.( a nie chodenie do kostola)
9) ľudia nenávidia cirkev, lebo je ICH VÝČITKOU SVEDOMIA a ukazuje čo robia zle a niektorí to nevedia zniesť. (tzv.: Spasiteľský syndróm)
10) Mal by si sa porovnávať iba s jednou osobou...s Ježišom.... keď budeš lepší ozvi sa.
05.10.2006
janko. k    Reagovať
Re: Pozri si toto
S tym sa neda nesuhlasit...napisal si to dobra.
28.06.2005
Peter    Reagovať
autorovi
Hochu, konecne som si precital jeden normalny clanok ohladom krestanstva. Nie je to komercia, ktoru pocuvame kazdy den v kostole a ziadny knaz to ani len nespomenie, pretoze sa tvaria, akoby sa nic nestalo. Touto uvahou si mnohym ludom otvoril oci a diplomatickou cestou si poukazal na cast svinstiev, ktore cirkev v minulosti napachala a pacha do dnes.
No a co sa tyka Cirkvi, je len otazkou casu kedy sa zreformuje, alebo nastane v nej nejaky prevrat, lebo odporuje mnohym uznavanym vedam ako napr.: fyzike, chemii, dejepisu, biologii...., inteligentnych ludi pribuda, a ti zistuju, ze cirkev nie je skutocne taka svata ako sa zda a chvala Bohu uz nema taku moc ako v minulosti, lebo by sme si dodnes mysleli, ze Zem je rovna ako doska, a boli by sme vrazdeny pre nazory, alebo za znamienko na lici....
22.05.2005
autor uvahy    Reagovať
to fabian, to sujka
FABIAN, ak nevies citat, potom sa neozyvaj a nerob zo seba blbca. Ohladom celibastu som v uvahe jasne zdoraznil, ze ze (citujem): ,,V tejto oblasti by som vyzdvihol napríklad evanjelikov, ktorí mi pripadajú menej konzervatívni ako katolíci, čo prejavu aj tým, že oni celibát nemajú. ´´ (zaciatok tretieho odstavca), takze si vobec neprotirecim.

Vo svojom predchadzajucom prispevku som uznal, ze uvaha mala mat radsej nazov ,, taky obycajny katolicizmus´´, pretoze najviac kritizujem pokrytecky bigotny dogmaticky a zastaraly katolicizmus..

Este k celibatu: pises, ze (citujem) ,, celibat je dar lasky k Bohu´´. Znasilnenia pedofilnymi knazmi a honenie si vtaka v sachristii je tiez dar tomu vasmu bohu?

Co sa tyka nedelnech predajov, je vseobecne zname, ze v nedelu je hodinova mzda o dost vyssia ako v bezny pracovny den a je to cisto dobrovolne. Ak tvoja mama bola nutena chodit v nedelu robit ako predavacka, tak to muselo byt dost davno. Tvoja matka zrejme nebola poriadna katolicka, pretoze ak by bola, tak by si nedelu ctila a nepracovala by. Ak bola katolicka, tak je to dalsi priklad pokrytectva...

Dalej pises, ze patrim k ,,Slovenskej spodine ´´ . No je pravda, ze nie som nejaky bohac, narozdiel od katolickej cirkvi, ktora poriadne vycuciava statnu kasu a boji sa odluky od statu, pretoze inak by si jej clenovia (knazi, biskupi,...) nemohli uzivat taky blahobyt ako teraz.

SUJKA, nie som uz ziadny chlapec :) Studujem na Karlovej univerzite v Prahe, takze ani v hlave nemam uplne vymetene. Jednoducho toto su moje skusenosti s katolicizmom a chcel varovat ostatnych ludi, aby si skor ako sa stanu krestanmi (halvne katolikmi), vedeli urobit svoj nazor, ci im to za to stoji. Dufam, ze ak ty budes mat deti, tak im nechas na vyber, ci chcu byt krestanmi alebo nie. Mne to umoznene nebolo a svoj nazor som si urobil az dost neskoro (uznaj ze 6rocne decko nemoze mat ponatie, o com krestanstvo v skutocnosti je...)
10.04.2005
sujka    Reagovať
problem
dost ste toho chlapca sfukli, ale on ma fakt asi problem s nespravnym ponimanim viery. Skoda, ze sa niektori ludia len tvaria ako krestania. Potom to takto vyzera s ix detmi a s tym, aky pohlad si z toho ix spravania vytvoria:( dufam, ze ked raz budem mat deti(ak Pan da) budem ix viest k spravnej viere.
10.12.2004
fabian    Reagovať
Chaos referat
Tak ak si krestan tak najvacsi pokrytec si ty, lebo na roydiel od tychto kecov niekto nieco robi, abz to bolo lepsie. Si ako uboha stara ududrana babka samozrejme bez prehladu. Neviem kde si sa ucil u akeho fanatika ateistickeho, ale mas velmi neobjektivne nazorz a y dejin by som ti vysolil gulu. Citaj a studuj nebud zaslepeny.
Inak cely tvoj referat je o prave o tvojom protireceni. Ray pises ze krestanstvo je za celibat potom, ze evanjelici nie su za celibat. Otazky a oni su co mohamedani. Takze trosku rozdeluj slovo krestanske od dajme tomu katolicke aj ked tam mas tiez riadne medzery.
Lebo katolicka cirkev sa sklada z latisckeho obradu zapadna latinska a vychodna kde je 22 obradov, kde vo vacsine tychto cirkvi vychodneho katolickeho obradu je dobrovolni celibat a knazi mozu byt zenati ak chcu,
medzi nich patri aj grecko-katolicke nab., a kde je predpisany dobrovolne celibat - nik nemusi ist za knaza ak neche. Sam som studoval za knaza aj ked nie som knaz a som zenaty mam dieta, ale viem, ze celibat je dar lasky k Bohu. Nik nie je dokonaly a istotne ani ty. Nekidaj dookola ale snaz, aby Tebe tam hore neboli zratane tieto zavadzajuce hluposti a analfabetizmy.

Lipt. Mikulas je prevazne evanjelicka oblast, co je tiez yaratana medzi tych 80% a evanjelici nevyzaduju tak dosledne navtevu kostola v nedelu ako katolici, a preto mate tam menej "navstevnikov", ale iste je vela papierovych krestanov, ale zato si ludia mozu sami, lebo sami dobrovolne sa maju rozhodnut, co napisu pri scitani ludu a ako ziju. Nemoyeme ich vyhodit z Cirkvi, lebo hned bz sa naslo vela takych typkov ako ty a zacali by to vycitat a taktiez aj pri krste by sa ohradzovali, ze ak chcu a veria v Boha nedelna omsa nemoze byt rozhodujuca pri prijimani ku krstu.
Inak cirkevna hierarchia ak pocuvas ich vyjadrenia a nie hluposti tak vacsinou prizvukuju preve papierizmus krestanov a opacnu prax - takze v tom ste za jedno.
27.01.2005
*MK*    Reagovať
Re: Chaos referat
prepac,,ale ani ty nemozes byt teda krestan ked obvynujes ineho z jeho nazoru a hned chces aby sa podobal tomu tvojmu....
27.01.2005
*MK*    Reagovať
Re: Re: Chaos referat
samozrejma to bola reakcia na reakciu fabina-a
10.12.2004
fabian    Reagovať
chaos2
Nedela tak laskavo ciataj poriadne Pismo a dozvies sa kto bol nejakym sposobom proti "sabatu". Prave Jezis chel liecit aj v "nedelu", ale zaroven neuznaval ked, ludia si robili obchod v chrame, ked sabat sa mal svatit a nie kupcit a povyhadzoval "pokrytcov".
Ja mam rodinu a viem, co je to nedela bez nedele je clovek v uplnom chaose. Vo Francuzku chceli tiez ako ty a spol odstranit nedelu a tak vymysleli dekaty, podobne aj v Rusku neskor. A vies co sa stalo - podochli im kravy, kone atd., lebo to nezvaldli. Priroda sa sama vzburila.

Viem, ze pobedu knazi v nedelu prezivaju pokoj a klud ak nemaju este ruzenec alebo nejaku kratku bohosluzbu . Je tam vtedy relativne klud. Bol som na jednom velkom sidlisku rok na fare a byval som s knazmi, takze viem ako to chodi.
Ale aj ked su doobedu vytazenejsi, tak je to spravne, lebo prave oni maju byt vtedy najv. sluzobnikmi, lebo nedelu urcil Pan pre oslavu a oni sa rozhodli sluzit prave pre ludi ako prostrednici a sluźobnici úpre Boha a pre nedelu.

Viem, co je praca v nedelu. Snazis sa zachadzat do extremov, aby si sa mohol ukazat ako hrdina, ale si vedla.
Tych, co pracuju v nedelu je asi 4 % populacie, takze velmi malo. Ak chces, aby to bolo 100 % nech sa paci, zatial sa ti dari, ale si potom za to zodpovedny, ak to tak bude.
Ja som mal mamu, ktora kvoli takym chudakom ako si ty musela chodit v nedelu ako predavacka do obchodu a nemohla byt v nedelu s nami doma a ani pri spolocnom obede. Je to tyrania a ty jej fandis. Inak aj tie 4 %, ktore spominas tak nik z nich nie je stale v robote - mozno politici :)), ale inak vychadza to tak, ze max 2x do mesiaca nie su doma. Vacsinou 1 krat. Co samozrejme neplati o hypermarketoch a obchodoch, ktore nemaju uroven, lebo tam predavacky su kazdu nedelu alebo kazdu druhu.
Chod do zahranicia a pozri sa ako tam vyzera nedela. Tiez na zaciatku bolo zopar takychto ludomilov a obchodne-pokrytecki nadanych uboziakov, ktori presadzovali nedelne nakupy, ale potom ludia spoznali tych nevzdelancov, ktori take nihilisticke teorie natarali a sirili. Potom pochopili, ze sa sami nicia, a nielen sebe, ale aj druhym, zasluzeny pokoj. Napr. v Rakusku, Svajciarsku, Nemecku a pod.

Kopernik, vypravy a carodejnice.

Mas co robit, aby si nastudoval ako to bolo. Mas velmi jednostranny pohlad a skresleny. Studuj a nie len citaj bulvary a plus sedem dni a rozne dezinformacie.
Si mladi a preto snaz sa taketo nevedomosti napravat, lebo medzi historikmi by si tak pohorel.
Ja si robim teraz doktorat a mozem ta ubezpecit, ze patris medzi tuctovych slovenskych nevzdelancov z obdobia komunistickej ery, aj ked si ju ani nezazil alebo ery new age ta ti je asi blizsia, mozno ani nevies co to je.
Proste mas co roboit, aby si vyplaval zo Slovenskej spodiny.
Inak v pokrytectve si na 1 stupni.

Maj sa a nezabudni na "Leninove slova" ucit sa, ucit sa a ucit sa, ale iste nie od neho.
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.