referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2024

Pobox

ATLAS

Prihlásenie

@atlas.sk
Zaujímavosti o referátoch
Miništranstké skriptá
Meno:
E-mail:
Nadpis:
Text príspevku:
23.06.2011
Autor Kubo    Reagovať
oprava
oprava :

Pri sv. omši sa sprítomňuje obeta Ježiša Krista.
veta mala byť správne :
Viaceré zvolania, ktoré sú vo sv. omši pochádzajú zo sv. Písma.

Kubo si veľmi váži sv. omšu, a to aj vidieť v tom jeho príspevku.
Veľmi sa mi páčil tvoj referát. Máš veľkú úctu k svätým tajomstvám ktoré sa dejú pri sv. omši na oltári.
A to ako opisuješ ako sa má správať miništrant,.
A ešte vypichnem jednu vetu dbá na sviatostný život, a podľa možností pri každej sv. omši mohol pristúpiť k sv. prijímaniu.
Vidím, že máš úctu k svätým veciam.
21.06.2011
Autor Kubo    Reagovať
Písmo
Ale presne tak písmo o tom hovorí. Hovorí predsa o lámaní chleba.

Ježiš sa zjavuje emauzkým učeníkom :
LUK 24, 28-35

Tak sa priblížili k dedine, do ktorej šli, a on sa tváril, že ide ďalej. Ale oni naň naliehali: "Zostaň s nami, lebo sa zvečerieva a deň sa už schýlil!"
Vošiel teda a zostal s nimi. A keď sedel s nimi pri stole, vzal chlieb a dobrorečil, lámal ho a podával im ho. Vtom sa im otvorili oči a spoznali ho. Ale on im zmizol. Tu si povedali: "Či nám nehorelo srdce, keď sa s nami cestou rozprával a vysvetľoval nám Pásma?"
A ešte v tú hodinu vstali a vrátili sa do Jeruzalema. Tam našli zhromaždených Jedenástich a iných s nimi a tí im povedali: "Pán naozaj vstal z mŕtvych a zjavil sa Šimonovi." Aj oni rozprávali, čo sa im stalo cestou a ako ho spoznali pri lámaní chleba.

Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohoto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta." / Jan 6, 51/

Ja som chlieb života / Jan 6, 48/

Pri večeri vzal Ježiš chlieb a dobrorečil, lámal ho a dával učeníkom, hovoriac: "Vezmite a jedzte: toto je moje telo."
/ Mt 26-26/

Potom vzal kalich, vzdával vďaky a dal im ho, hovoriac: "Pite z neho všetci:
/ Mt 26-27/

Nič si nerob z reakcie Joža. Predpokladám, že jožo bude jehovista.

Kubo písal v tomto referáte veľmi pekne, ako slúži pri Pánovom oltári pri sv. omši. Málo je takýchto chlapcov, ktorí to takto dokážu napísať v referáte.

Pri sv. omši sa sprítomňuje obeta Ježiša Krista. Viaceré zvolania pochádzajú v sv. omši pochádzajú zo sv. omše.

Len pri sv. omši premieňa kňaz chlieb na Ježišove telo a víno na jeho krv.
A tie slová z premenenia pochádzajú zo sv. Písma a uvádzam ich vyšie / Mt 26, 26-27/

a ešte jeden príklad : zo sv. Písma

pred sv. prijímaní veriaci hovoria
slová zo sv. Písma slová stotníka Pane nie som hoden, aby si vošiel pod moju strechu
/ Mt 8-8/
27.06.2006
jožo    Reagovať
Len Pismo
J e to nebiblicke .v Pisme nič o tom nenajdeš
24.10.2005
Rasto    Reagovať
Cistota
Tak takuto kavu som este necital. Tomuto sa hovori tvrdy koncentrat!!! Len tak dalej, mozno to dotiahnes na stredovekeho velkeho. Je to sice kazdeho vec co robi, ale oni tiez neberu do uvahy nikoho iba seba a svoju "VIERU"!!!!!!
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.