referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Alojza
Streda, 23. októbra 2024
Dejiny počítačov a počítačových hier (SOČ)
Dátum pridania: 26.01.2004 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: demo
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 3 633
Referát vhodný pre: Stredná odborná škola Počet A4: 14.3
Priemerná známka: 2.96 Rýchle čítanie: 23m 50s
Pomalé čítanie: 35m 45s
 
Úvod

Všetko upadá. Na počiatku bola prázdnota. Prázdnota bola dočista prázdna a miera jej mohutnosti bola nula. Nula ale padla a spustila sa teória množín – a tak vznikla jednička, a po nej všetky prirodzené čísla, potom reálne čísla a nakoniec nekonečno. A nekonečno bol Boh a Boh bol nekonečno. Boh bol síce nekonečno, ale bol sám, a tak stvoril svet a človeka. Je to zaujímavé, ale padli všetci. Anjel padol a stvoril diabla, ktorý trvalo padá dodnes. Človek tiež padol, vďaka žene, ktorá padla tiež. Žena s menom Ada Lovelace padla pre istotu ešte raz a stvorila program. A pretože k programu chýbal počítač. Charles Babbage padol a navrhol ho. Potom padli i von Neumann a mnoho ďalších – vymenujem napríklad pánov Hewletta, Packarda, Jobsa, Della, Ivana Buďonoviča Macharjona (I.B.M), Nortona, Utilita, Carmacka, Romera a Gatesa – potom už nebolo kam padať. A démon prinášajúci apokalypsu do postieľok nevinných a nič netušiacich budúcich gamblerov bol tu. Áno, hrozný a príšerný démon, démon meniaci intelektuálne, rozvinuté a samostatné bytosti v závislých a pomaly upadajúcich gamblerov. Démon počítačových hier – bol tu. Presiakol celou spoločnosťou a ku konci milénia nám spolu s jadrovými hlavicami, ktoré poplietol Y2K bug, pekne „zavaril“. A je ťažké, preťažké tohto démona vykoreniť. „Pragembler“ Babbage, ktorý infikoval spolu s desivou Lilith začínajúcich „podstivých“ hráčov a otrokov hier je už dávno mŕtvy. Márne by sa do jeho srdca pokúšal statočný bojovník zaraziť kôl, aby zbavil planétu moru Playstation, všadeprítomných GameBoy-ov a vyhubil hranie hier na PC v pracovnej dobe.
Beda ti, ľudstvo, ktoré si tak hanebne zamenilo tanec a tlieskanie okolo ohňov za virtuálne helmy, obrazovky s vysokým rozlíšením a ktoré v rukách namiesto putovnej palice zvieraš forcefeedbackový joystick.
Obzri sa za svojou históriou. Obzri sa za dejinami, pozri sa človeče, čo si celu svoju dobu robil! Áno, tvoril a robil všetko preto by si mohol jediné - hrať hry. A teraz, teraz ešte. Metodika práce

Po krátkom a výstižnom úvode v ktorom som sa nechal uniesť futuristickými myšlienkami a faktami spojenými s realitou, Vás vítam v projekte: Dejiny počítačov a počítačových hier. V tejto práci sa Vám budem snažiť priblížiť svet v ktorom žijem, žijeme všetci. Cieľom napísania tejto práce bol jednoduchý. Oboznámiť a objasniť problematiku tohto fenoménu 20. stor. aj „obyčajným“ ľuďom.
 
   1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  ďalej ďalej
 
Zdroje: Polsson, Ken – Chronology of Events in the History of Microcomputers, Brader, Mark - A Chronology of Digital Computing Machines, Laird, E. John - Hystory of Computer Games, The Ultimate Developers Sourcebook – Antiquiti Online
Súvisiace linky
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.