referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Alojza
Streda, 23. októbra 2024
Posieľanie pohľadníc cez internet
Dátum pridania: 19.04.2002 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: moravec
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 405
Referát vhodný pre: Stredná odborná škola Počet A4: 1.4
Priemerná známka: 2.95 Rýchle čítanie: 2m 20s
Pomalé čítanie: 3m 30s
 
Vec : Posielanie pohladníc cez internet
Oblasť : Internet
Príklady : www.szm.sk ; www.funny.sk ;

Kto by už v dnešnej dobe nepoznal pohladnice?Veď je to len kus papiera,na ktorom je niečo napísané.Ale nie je to vždy presne tak.Vo svete internetu exituje možnosť poslať si pohladnicu,bez toho,aby ste si ju museli kupovať,napísať,prilepiť známku,a ešte ísť ju hodiť do poštovej schránky.
Takáto možnosť,ba priam výhoda sa nazýva virtuálna pohladnica,prípadne e-pohladnica. Predstava,že onedlho prídu Vianoce,alebo iné sviatky,Vás zdesí.Treba kúpiť slávnostné jedlo na stôl,pitie na stôl,možno aj nejaké darčeky a samozrejme rozposlať pohladnice.Komu by sa chcelo tieto ceremónie prežívať,keď len v podstate ide o pár viet.Virtuálna pošta je na spôsob e-mailu.Vyberete si obrázok,napíšete text a pošlete.
Obrázky sú vačšinou preddefinované.Sú zaradené do viacerých kategórií.Vianočné,Veľkonočné,silvestrovské,kreslené,slávne obrazy a desiatky ďaľších.Čím je väčší obrázok,tým ohladnicu dlhšie počítač posiela,pretože ho musí rozložiť do malých súborov,pakov,pretože,pri strate 1 paku pri prenose, server pošle ešteraz ten istý pak,ale inou cestou.Jedná sa o menšiu škodu,ako pri strate celého súboru.
Ďaľšou výhodou je,že ku obrázku môžte napísať ľubovoľne dlhý text.(presne ako pri
e-mailoch). A už len poslať.

Takéto služby poskytuje mnoho web-stránok.My si len pre prípad zobereme superzoznam.sk a funny.sk.
Začneme z funny.sk. Je to humorná stránka s plno vtipmi,archívami,obrázkami a pohladnicami.Výhodou tejto stránky je,že z pomedzi obrázkou (nie pohladníc) si vyberete jeden a pod ten napíšete text a pošlete.Časť pohladníc má kategórie.Je to v ppodstate to isté,až na maličký rozdiel.Obrázky sú rozdelené podľa ankiet,kým pohľadnice podľa názvov (prípadne obsahov).
Szm,alebo ak chcete superzoznam má na svojej hlavnej stránke odkaz na kapitolu pohladnice.(odkaz pre počítač znamená : otvor súbor na tomto počíítači,ale v dannom adresári) Táto stránka s pohladnicami je oniečo jednoduchšia ako pri funny.sk.
 
   1  |  2    ďalej ďalej
 
Súvisiace linky
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.