referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Alojza
Streda, 23. októbra 2024
ŠTOR CAD Computers s.r.o.
Dátum pridania: 18.10.2007 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: Juicy
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 1 109
Referát vhodný pre: Vysoká škola Počet A4: 3.7
Priemerná známka: 2.98 Rýchle čítanie: 6m 10s
Pomalé čítanie: 9m 15s
 
ŠTOR CAD Computers s.r.o. vznikla v roku 1993 pod názvom ŠTOR – vtedy ešte ako pôvodná spoločnosť. V roku 1996 sa spoločnosť začala sústrediť na nové odvetvie svojho pôsobenia a to – servis a predaj kancelárskej techniky, ku ktorým pripojila aj predaj softwéru. Postupným rozrastaním klientely sa menila aj orientácia spoločnosti. Medzi hlavných odberateľov produktov sa zaradili firmy z oblasti stavebníctva a architektúry. Preto sa začali diferencovať aj služby poskytované spoločnosťou na užšiu časť odberateľov, čo malo za následok vytvorenie samostatnej špecializovanej spoločnosti s orientáciou na CAD systémy.

Od roku 1996 hovoríme o novej spoločnosti, ktorá vznikla v podstate rozčlenením a pokračovaním aktivít pôvodnej spoločnosti založenej v roku 1993. Je rýdzo slovenskou spoločnosťou. Činnosť spoločnosti začala so strediskami v Bratislave a v Košiciach. V roku 2005 pribudlo tretie stredisko v Banskej Bystrici.

Medzi hlavné aktivity spoločnosti patria: aplikácia a presadzovanie najnovších trendov v oblasti informatiky a počítačových technológií. Spoločnosť nepretržite využíva internet na aplikáciu najnovších poznatkov. Komunikácia a evidencia v spoločnosti je založená na elektronickej báze. Zamestnanci pracujú na najmodernejšej kancelárskej technike s využitím pokrokových komunikačných zariadení na prenos dát. Pracoviská sú nepretržite on-line prepojené a práca je plánovaná elektronicky.

Skladové hospodárstvo využíva on-line sieťový skladovo-účtovno-fakturačný systém. Úroveň dopravy zabezpečujeme dopravnými prostriedkami modernej úrovne s nízkym vekom vozidiel. Vzdelanostná úroveň pracovníkov kráča s dobou a sústavne sa zvyšuje v súlade s najnovšími poznatkami. Pracovníci technickej podpory priamo pracujú s najnovšími verziami produktov, ktoré spoločnosť dodáva.

Počas vývoja predaja spoločnosti sa sortiment prispôsoboval požiadavkám trhu. Spoločnosť sa vyprofilovala ako autorizovaný predajca produktov firiem Hewlett-Packard, IBM, Microsoft a Autodesk pre oblasť stavebníctva a strojárstva. Medzi najznámejších zákazníkov patria organizácie ako Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ekonomická univerzita v Bratislave, Magistrát Hlavného mesta SR Bratislavy, či firmy ako US Steel Košice, Plastic Omnium Auto Exteriors Lozorno, Reming Consult Bratislava, Ecolab Bratislava, Dopravoprojekt Bratislava, Doprastav Bratislava, poisťovňa Ergo a mnoho iných prevažne projekčných firiem, architektonických a projekčných ateliérov.

Spoločnosť sa môže pochváliť už aj CERTIFIKÁTOM MANAŽÉRSTVA KVALITY

ISO 9001:2001 - potvrdzujúci, že spoločnosť ŠTOR CAD Computers s.r.o. má zavedený a udržiavaný systém manažérstva kvality zodpovedajúci požiadavkám ST EN ISO 9001: 2001.

Ďalšie certifikáty, ktoré boli udelené firme ŠTOR a jej pracovníkom: Advance Authorized Dealer Certificat, Intel Channel Conference 1, AEC - Top prodejce 2004, TOP predajca 2004 - 2. miesto v oblasti AEC, HP Supplies Business Partner Connect, Autorizovaný predajca CADKON, Autodesk Authorized Reseller, Intel Channel Conference 2, ZyWALL Security Specialist Partner, HP Supplies Business Partner Connect, Autodesk Product Support for AutoCAD 2005, AEC - Top prodejce 2003

Spoločnosť ponúka software z štyroch odvetví priemyslu:

Stavebníctvo: Architektúra - Autodesk Architectural Desktop, Autodesk Revit, Autodesk AutoCAD Revit Series, Autodesk Revit Building, Autodesk VIZ, PlanTracer
Pozemné stavby - Autodesk AutoCAD, Autodesk AutoCAD LT, Autodesk Architectural Desktop, Autodesk Revit, Autodesk AutoCAD Revit Series, Autodesk Revit Building, PlanTracer

Dopravné stavby - MX Road, MX Renew, MX Urban

Statika - Betónové konštrukcie - CADKON-RCD, CADKON-B
Oceľové konštrukcie – AdvanceSteel, GoSteel, CADKON-S, CADKON-S 2D
Profesisti - CADKON/TZB-Z 2D – Zdravotechnika, CADKON/TZB-T 2D
Kúrenie a potrubia, CADKON/TZB-V 2D – Vzduchotechnika, CADKON/TZB-E 2D Elektroinštalácie
Strojárstvo: 2D: Autodesk AutoCAD LT, Autodesk AutoCAD, Autodesk AutoCAD Mechanical
3D: Autodesk Inventor Series, Autodesk Inventor Professional, Autodesk Mechanical Desktop
Software COADE: CAESAR II, CADWorx, PVElite, CodeCalc, TANK
Nadstavby: MechSoft, SPI SheetMetal, Design Space, EdgeCAM, ACAD Steel ESA PT (Nexis)
Školské licencie: Autodesk, AB Studio
GIS: Autodesk MAP, Autodesk Map Series
Infraštruktúra: Autodesk, Autodesk Civil Design, Autodesk Civil 3D, Autodesk Map 3D Autodesk Raster Design
Správa dokumentov: CYCO - AutoManager TeamWork & Meridian

Autodesk Inventor: za 5 rokov sa vďaka jednoduchosti a rýchlosti prechodu k 3D Autodesk Inventor stal najpredávanejším systémom pre strojárenské navrhovanie v 3D. Ako prvá spoločnosť, práve spoločnosť Autodesk poskytla konštruktérom lepšie nástroje a nižšiu cenu produktu. Znamená tiež ľahší prechod od 2D zobrazovania k 3D. Tento program je úplne kompatibilný s výkresmi typu *.DWG. Hlavnou prednosťou programu je skutočnosť, že konštruktér má možnosť venovať viac času navrhovaniu a menej času premýšľaniu nad tým ako tvary vymodelovať. Program umožňuje definovaním dielca a zostavy na základe zadania fyzikálnej veličiny (rýchlosť, sila, vlastnosť materiálu). Program obsahuje aj nástroje pre špeciálne konštrukčné úlohy pre navrhovanie potrubí, káblových rozvodov, analyzovať namáhanie a správanie sa výrobku, čím šetria mnoho času a eliminujú nutnosť vyrobiť prototyp. Na to slúži tvorba virtuálneho prototypu, ktorá umožňuje simulovať správanie sa výrobku v praxi (dynamické chovanie modelu v celom rozsahu funkčnosti a presne predpovedať zaťaženie alebo zrýchlenie) Integrovaný nástroj pre analýzu namáhania metódou konečných prvkov (FEA) umožňuje užívateľom analyzovať výrobky a vyhnúť sa tak prípadným budúcim problémom pri nadmernej záťaži už vyrobených zariadení.

Softwérové nástroje spoločnosti Autodesk pre správu návrhových dát pomáhajú konštruktérom urýchliť vývojový cyklus a prinášať výrobky na trh rýchlejšie.

Za kladné považujem to, že predstavitelia firmy nevraveli len o tom, čím sa spoločnosť zaoberá ale taktiež nám predviedli aj praktickú ukážku práce s programom Autodesk Inventor Professional 10. Keďže som doteraz nemal možnosť vidieť pracovať profesionála s programom tohto typu, naučil som sa niečo nové a vďaka dobrému výkladu predvádzajúceho som pochopil širší rozmer používania programov tohto typu aj na mojom počítači.

Na konci prezentácie ma zaujal fakt, že študenti si môžu kúpiť software Autodesk Inventor za zlomok bežnej ceny, takže je pre nás získanie legálneho softwéru omnoho dostupnejšie. Máme možnosť používať rovnaký software, aký používajú profesionáli na celom svete k vývoju a zdieľaniu ich nápadov.
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.