referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Demeter
Sobota, 26. októbra 2024
Podávanie nápojov, recepcia
Dátum pridania: 15.08.2007 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: lamartina
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 401
Referát vhodný pre: Stredná odborná škola Počet A4: 1.2
Priemerná známka: 2.95 Rýchle čítanie: 2m 0s
Pomalé čítanie: 3m 0s
 

Sortiment nápojov:

  1. aperitívy,
  2. biele vína,
  3. ružové vína,
  4. červené vína,
  5. dezertné vína,
  6. šampanské a šumivé víno,
  7. destiláty (tuzemské),
  8. likéry,
  9. nealko. náp.,
  10. pivo,
  11. teplé alko. náp.,
  12. teplé nealko. náp.

Pracovný obed- podáva sa jednotné menu, môže byť v priestoroch firmy, domácich pracovníkov posadíme medzi hosti, tak aby si mali čo povedať, delegáciu pozývame celú, aperitív, kompletné menu rozšírené o predkrm. Pracovná večera- objednať reštauráciu, podáva sa kompletné menu.

Buffet lunch- je to náhrada obeda, môže byť v priestoroch firmy, môže mať samoobslužný charakter. Pracovné raňajky- organizujú sa v objekte rokovania vo firme, alebo sa podávajú v dome hostiteľa. Drink- podáva sa cez prestávku, obsluhuje sekretárka. Koktail party- na záver rokovania medzi 17.-19.00 h, ľahké občerstvenie, aktívna obsluha. Malý čaj- v popoludňajších hod., cez prestávku rokovania. Raut- malá večera, koná sa pred veľkou recepciou. Soirée- slávnostná večera, večierok s hudbou na počúvanie hudby.

Recepcia- je vrcholná slávnosť veľkého rozsahu, poznáme klasickú nemeckú- hostia sedia podľa presných zasadacích poriadkov, je tam obsluha, vstup na základe pozvánky(uvedené miesto, čo máme obliecť), francúzska- pozvanie na základe pozvánky, hostia sa pohybujú voľne- stoja, personál je obsluhujúci, švédske stoly, pultíky s teplými jedlami, zbierajú použitý servis- obsluha, pre V.I.P. pripravené separé- vyhradené salóniky. Bridge party- po 21.00 h, pozvaní len tí, čo hrajú karty, podávajú sa len nápoje. Garden party- od 17.-19.00 h, v súkromných záhradách, altánkoch, bufetové zariadenie. Piknik- spoločenská zábava spojená s kratším výletom a občerstvením v prírode.

Hudobný koncert- hudobné odpoludnie a po koncerte bufet. Matiné- hudobná produkcia, kt. má spomienkový charakter, žiadne občerstvenie. Vernisáž- otvorenie výstavy(výtvarnej, sochárskej...), môžu sa podávať ľahké vína. Premiéra(1. predstavenie) a derniera(posledné predstavenie)- divadelné predstavenie, po skončení posedenie s hercami a hosťami, bufet. Audiencia- veľmi slávnostne prijatie u významných diplomatických, politických alebo cirkevných osobností pri preberaní významných ocenení, platia prísne pravidlá, dodržiava sa protokol.

 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.