referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Milota
Sobota, 11. júla 2020
Desmod
Dátum pridania: 12.06.2009 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: IWANKA
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 187
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 0.6
Priemerná známka: 2.97 Rýchle čítanie: 1m 0s
Pomalé čítanie: 1m 30s
 
Desmod

Desmod je slovenská rocková skupina, ktorá pôvodne vznikla roku 1996 ako metalová formácia v Nitre. Názov skupiny odrážal obľúbené témy metalového žánru, je inšpirovaný menom druhu netopiera Dezmoda červeného (Desmodus rotundus- pôvod Stredná a Južná Amerika), ktorý sa živí saním krvi cicavcov. Základná zostava skupiny sa úplne rozpadla. Postupnými personálnymi zmenami sa vystriedalo obsadenie jednotlivých nástrojov a zároveň sa zmenil aj ich hudobný štýl od heavy metalu cez crossover, punk až k melodickému rocku. Skupina získala dvakrát po sebe cenu popularity "Zlatý slávik" a spevák skupiny Mario "Kuly" Kollár sa stal dvakrát po sebe držiteľom ocenenia Osobnosť televíznej obrazovky, OTO.

Členovia skupiny

Mário Kuly Kollár - spev
Dušan Minka - basová gitara, vokály
Rišo Synčák - gitara, vokály
Rišo Nagy - gitara
Ján Škorec - bicie, perkusie
Michal Kožuch – manažér

Diskografia

Štúdiové albumy

001 (2000)
Mám chuť... (2001)
Derylov svet (2003)
Skupinová terapia (2004)
Uhol pohľadu (2006)
Kyvadlo (2007)

Kompilácie
- Dekáda (2008)

DVD
- Live In Garage (2007)
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.