referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Alojza
Streda, 23. októbra 2024
Oslávencom len to najlepšie
Dátum pridania: 15.07.2011 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: natali
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 1 039
Referát vhodný pre: Iné (napr. kurzy) Počet A4: 2.9
Priemerná známka: 2.96 Rýchle čítanie: 4m 50s
Pomalé čítanie: 7m 15s
 

Sexi divy dávajú len sexi darčeky!

Písal sa rok 1962, rok, keď sa Marilyn Monroe znovu začala objavovať na titulných stránkach časopisov. A toho roku mal takisto osláviť významné životné jubileum jej trošku zhýralý a aj dosť ženatý miláčik John F. Kennedy. A to, samozrejme, zamilovaná Marilyn nemohla nechať len tak!
Vykašlala sa na všetko, riskovala aj vyhadzov, pretože si vzala voľno z nakrúcania, kde už aj tak mala dosť veľké problémy s absenciami, a vydala sa do Madison Square Garden, aby popriala svojmu milému pánu prezidentovi všetko najlepšie k jeho štyridsiatym piatym narodeninám.
Zvodná Marilyn sa postavila na pódium, odložila si kožuštek a viac ako 15-tisíc divákom spadla sánka. To, čo mala dáma, ktorá práve do mikrofónu spievala Happy Birthday, Mr. President, na sebe, sa len tak nevidelo. Šaty od známeho francúzskeho návrhára Jeana Louisa sa oslnivo ligotali a zdôrazňovali krivky tela rozkošne sa uškŕňajúcej sexuálnej bohyne.
Úbor za 12-tisíc dolárov bol taký tesný, že doň Marilyn museli priamo zašiť – a na nejakú spodnú bielizeň už pod šatami, samozrejme, nezostalo miesto.
Len čo Marilyn skončila, objavila sa na pódiu obrovská torta a takisto trochu rozrušený prezident, ktorý žartoval, že po takom vystúpení už môže rovno seknúť s politikou. Snažil sa nedať najavo, že túto dámu pozná o čosi intímnejšie, ako je vhodné, ale až tak veľmi sa mu to nedarilo. Kto by aj takému živému „darčeku“ odolal...
Toto vystúpenie sa vzápätí stalo takmer legendárnym a ako sexi narodeninový darček láka dodnes. Napríklad herečka Jennifer Lopez chcela vlani originálnym spôsobom popriať k narodeninám svojmu kamarátovi, komikovi menom George Lopez. Podoba mien týchto dvoch je čisto náhodná, ale podoba Marilyn a Jennifer bola na komikovo prekvapenie viac ako očividná. Jennifer sa totiž prestrojila za sexbombu 60. rokov a počas Lopezovej talkshow mu zaspievala Happy Birthday. To bolo radosti na pódiu aj v hľadisku!


Dobrá žena daruje slová!

Ale ani u našich západných susedov sa na originálnych darčekoch nešetrí. Možno menej sexi, ale zasa o to viac dojemný dar pripravila pre svojho muža manželka moderátora a zabávača Karla Šípa. K minuloročnej šesťdesiatpäťke (teraz je rok 2011) sa mu podujala darovať niečo nevšedné, a tak jej napadlo venovať manželovi knihu. No nielen takú obyčajnú, ale jeho vlastnú knižku!
Veľa čerpala z kroniky, ktorú si viedla, k tomu nazhromaždila výstrižky z novín a fotografie a takisto požiadala oslávencových priateľov, známych (Karel Gott, Jiřina Bohdalová, Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř, Petr Janda, Zdeněk Merta, Jiří Suchý), aj tých menej známych, aby prispeli svojím prianím. O dva mesiace bola kniha, ktorá sa rodila v prísnom utajení, na svete. Dostala názov Zásah Šípom a okrem toho, že sa ocitla v rukách oslávenca, objavila sa aj na pultoch kníhkupectiev.
A, mimochodom, na narodeninovom večierku patril tento darček medzi skutočné perly!


Ale to si nemusíte robiť škodu!


Španielska kráľovná Izabela II., ktorá nastúpila na trón už ako trojročné dievčatko v roku 1830, slávila za život narodeniny viac ako sedemdesiatkrát. Istotne však nikdy nezabudla na ten rok, keď jej gratulovala hlava rímskokatolíckej cirkvi – pápež Pius IX. O tomto zbožnom mužovi sa všeobecne vedelo, že je obdarený zmyslom pre humor, ale že až takým veľkým, to nikto nečakal. Blahoslavený muž totiž panovníčke k narodeninám venoval balzamované telo svätého Félixa. Či mala vladárka radosť, nie je známe, ale prekvapenie to bolo určite...


Jéj, letí nám pán prezident!

Je jedno, koľko oslavujete, dôležité je, na koľko sa cítite. Názorný príklad? Bývalý americký prezident George Bush senior! Osemdesiatpäťku privítal v duchu vzrušenia a nebezpečenstva. Alebo vám pripadá celkom bežné, aby muž v dôchodkovom veku usporadúval oslavu vo vzduchu? Bush sa rozhodol, že si vyskúša skákať s padákom. Ako sám vyhlásil, vek preňho nie je dôvodom na to, aby len sedel a čakal na smrť. Naopak, buď trávi narodeniny so striptérkou na kolenách, alebo niekde lieta. Takisto dodal, že si adrenalínové letecké dobrodružstvo hodlá znovu zopakovať – tentoraz pri príležitosti svojej deväťdesiatky.


Mami, ja ti musím popriať!

Snaha popriať milovanej mamičke sa nedávno trochu nevyplatila najlepšiemu futbalistovi na svete, Lionelovi Messimu. Dvadsaťtriročný Argentínčan v službách španielskej Barcelony si pri zápase vyhrnul dres, pod ktorým mal tričko s narodeninovou gratuláciou. Dojemné gesto iste rozplakalo všetky matky sveta, ale futbalový svet nemal také pochopenie a trochu soptil. Futbalista potom dostal pokutu, ale pri jeho mnohomiliónových príjmoch mu to určite veľmi nevadilo, navyše, každý darček niečo stojí, aj ten doma vyrobený...


Vedeli ste, že...
• Víťaz prvej Česko Slovenskej SuperStar Martin Chodúr dostal k dvadsiatym prvým narodeninám darček, ktorý mu splnil jeho veľký sen. Stretol sa totiž so svojím speváckym idolom Tomom Jonesom.
• Herec Kiefer Sutherland bol pri oslave narodenín trochu podvedený. Priatelia mu venovali striptérku, ktorá okolo Kiefera zvodne krúžila, ale v momente, keď už bol herec solídne rozjarený, si dáma strhla parochňu a ukázala svoju pravú tvár – ona totiž nebola ona, ale on!
• Zaujímavý darček dostal pred pár rokmi k narodeninám ruský ministerský predseda Vladimír Putin. Štátna televízia mu totiž venovala malú (a milú) tigriu slečnu.

 
Zdroje: Chvíľka pre teba č. 25, 14. 6. 2011
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.