referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Aurel
Piatok, 25. októbra 2024
Kurt Donald Cobain životopis
Dátum pridania: 06.12.2003 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: cannizar
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 415
Referát vhodný pre: Stredná odborná škola Počet A4: 1.3
Priemerná známka: 2.96 Rýchle čítanie: 2m 10s
Pomalé čítanie: 3m 15s
 
Kurt už ako teeneger často myslel na samovraždu. Jeho rodičia sa rozviedli a pohadzovali si ho medzi sebou ako hračku. Nikdy nevedel či bude spať u otca alebo matky. Výsledok bol, ze sa do seba utiahol a rýchlo sa stal vydedencom. Vraj sa každý večer snažil "odpratať" z tohto sveta tým, že zadržiaval dych aby mu praskla hlava. Keď mal približne 16 rokov utiekol z domu a žil pod mostom. Rýchlo sa stretol s drogami a totálne sa im poddal. Vyskúšal takmer všetko kým sa nezoznámil s Kristom a Daveom. V decembri 1987 sa títo traja chalani požičiavajú peniaze na prvé demo. V novembri 1988 im vychádza prvý singel Love Buzz/big cheese. Kurt sa vďaka otrhanému zovňajšku a melancholeckému textu stáva stáale populárnejším. V júni 1989 prichádza ich prvý album pod názvom Bleach. V marci roku 1991 sa v istom štúdiu v Kalifornii nahrávajú prvé snímky k Nevermind. Do dnešného dňa sa vďaka kultovému hitu Smells Like Teen Spirit predalo vyše 12 miliónov kusov! 24. februara 1992 sa Kurt zosobášil s Courtney Love, s ktorou sa im narodila spoločná dcéra Frances bean 18. augusta 1992. V tom istom roku prichádza tretí album Incesticide. V septembri 1993 vychádza štvrté album In Utero. Pracovný názov tohto albumu je: I hate myself and want to die. Kurt začína pochybovať o okolitom svete i o sebe samom stále viac a viac. Je už ťažko zavislý.
1. marca 1994 absolvuje Nirvana posledné verejné vystúpenie v Mníchove. 3. marca 1994 sa pokúša Kurt o samovraždu.. skončí sa to tým, že leží 20 hodín v kóme. 30. marca si kurt kúpi starú Remingtonku. V ten istý deň ho manažér posiela na odvykačku. 1. aprila 1994 Kurt utiekol z kliniky. 5. apríla 1994 sa Kurt zavre vo svojom dome a..... zabije sa.
"...Už dlhšie necítim žiadne vzrušenie pri hudbe...nemôžem vám viac ukázať.. Z hĺbky svojho horiaceho vnútra vám ďakujem za váš súcit so mnou...Je lepšie vyhorieť ako pomaly zhasínať. Mier,láska,súcit..." týmito riadkami ukončil svoj rozlúčkový list a potom si líder skupiny Nirvana pod vplyvom drôg strčí do úst hlaveň a potlačí kohútik..
 
   1  |  2    ďalej ďalej
 
Zdroje: rôzne články a knihy o hudobnom géniusovi Kurtovi Donaldovi Cobainovi a Nirvane
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.