referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Miloš
Štvrtok, 23. januára 2020
Dan Radcliffe
Dátum pridania: 07.01.2008 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: METALISTKAv
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 403
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 1.3
Priemerná známka: 3.00 Rýchle čítanie: 2m 10s
Pomalé čítanie: 3m 15s
 

MENO: Daniel Jacob Radcliffe

Záľuby:Hranie na basovú gitaru, pozeranie na závody Formule 1

Domáci maznáčikovia:2 Psi : Bink a Nuggeta

Postava: Harry Potter

Dátum narodenia: 23.07.1989

Miesto narodenia: Fulham, Londýn, Anglicko

Znamenie: Lev

Obľúbený: Film: Charlieho anjeli, Spiderman

Seriál: The Simpsons

Herečky : Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst, and Cameron Diaz

Herci : Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, and Robert DeNiro

Idol : Gary Oldman

Hudba : The Stroke, Stereophonics, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, Rolling Stones, Longview, The Libertines, The Stranglers and The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Zwan, Brendan Benson, The Rapture.


Životopis:

Daniel sa chcel stať hercom už od jeho piatich rokov, ale jeho rodičia si nepripúšťali, že by mohol byť hercom. Ale i preto sa mu podarilo rodičov presvedčiť a jeho mama poslala Danielovu fotku do televíznej spoločnosti BBC, která vyberala potencionánych uchádzačov na rolu mladého Davida Copperfielda. Daniel musel prejsť päť skúšiek, než se mu podarilo získať túto prvú väčšiu rolu v televíznej adaptácii románu Charlesa Dickensa "David Copperfield" (1999). Vo filme s hviezdným obsadením na seba dokázal Daniel upozorniť. Čoskoro potom sa objavil v malej roli po boku Pierce Brosmana v akčnom thrillery podľa bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy.

Nejväčšiemu uspechu sa mu dostalo, keď získal rolu Harryho Pottera vo filme Harry Potter a Kameň mudrcov. Jeho život sa náhle zmenil, potom čo uspel vo výbere na rolu mladého chlapca, ktorá sa získáva jeden raz za pár rokov. Po mesiacoch hľadania a tisíckami skúšiek si režisér Chris Columbus vybral pre túto rolu jeho. Daniel bol v role Harryho úžasný a zo všetkých strán sa ne neho valila pozitívna kritika. Po uvedení filmu do kín sa z Daniela náhle stala svetová hviezda. 


Filmografia:


2004 Harry potter a vezeň z Azkabanu
2002 Harry Potter a tajomná komnata
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV)
2001 Harry Potter a Kameň mudrcov
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV)
2001 Comic Relief Short Pants (TV)
2001 Agent z Panamy
1999 David Copperfield (TV) (epizódy 1, 2)


Adresa:

ICM 76 Oxsford Street London,W1N JHN
Sye Lattimer,ARG 40 Great Portland Street London,United Kingdom W1W 8PA 41

 
Zdroje: stranocka
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.