referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Žaneta
Pondelok, 1. júna 2020
Leopard cejlónsky
Dátum pridania: 07.11.2007 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: mathija
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 134
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 0.4
Priemerná známka: 2.98 Rýchle čítanie: 0m 40s
Pomalé čítanie: 1m 0s
 
(Panthera pardus kotiya)

Rozšírenie: tropické lesy Srí Lanky
Rozmery: dĺžka tela 95 – 167 cm, dĺžka chvosta 60 – 97 cm, výška v kohútiku 50 – 75 cm, hmotnosť 30 – 80 kg
Potrava: malé a stredné kopytníky, opice, nelietavé vtáky, v núdzi aj drobné živočíchy

Spôsob života: žije samotársky okrem obdobia párenia, ale niekedy aj v pároch a rodinných skupinkách a to najmä druhy obývajúce dažďové lesy, púšte, hory, teritórium si značkuje močom a driapaním kôry stromov

Rozmnožovanie: gravidita trvá 90 – 105 dní, samica rodí 1 – 6 mláďat s pôrodnou hmotnosťou 500 – 600 g
Dĺžka života: v prírode viac ako 15 rokov a v zajatí viac ako 23 rokov
Početnosť: klesajúca kvôli deštrukcii prostredia a nekontrolovanému lovu, patrí k ohrozeným druhom živočíchov
 
Galéria k článku [1]
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.