referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Cecília
Piatok, 22. novembra 2019
Diabol Tasmánsky
Dátum pridania: 12.12.2011 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: Stanly
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 155
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 0.4
Priemerná známka: 2.92 Rýchle čítanie: 0m 40s
Pomalé čítanie: 1m 0s
 

Opis:

Diabol Tasmánsky patrí ku vačkovcom. V súčastnosti žije len v Tasmánii. Jeho potrava väčšinou zahrnuje mäso. Je to malé zavalité zvieratko. Jeho hnedočierna srsť vzhľadom trochu pripomína medveďa. Masívnú hlavu z dobre vyvinutími žuvacími svalmi používa na lovenie. Zuby su silné, prispôsobené na drvenie kostí. Rypáčik je ružovkastý. Na krku po bokoch a vzadu má škvrny bielej farby. Krátke tučné nožičky s dlhými pazúrmi používa tiež na lov. Na lov potravy sa vyberá zväčša v noci, kedy mu hrozivo svietia jeho čierne oči. Jeho dľžka tela je 500-560 mm. Dľžkou pripomína psa. Dľžka chvosta je približne 260 mm. Hmotnosťou tiež pripomína psa a je to 4-9 kg. Po vyhynutí vakovlka je Diabol Tasmánsky najväčším žijúcim vačnatím dravcom na Zemi.
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.