referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Richard
Piatok, 3. apríla 2020
Panda veľká
Dátum pridania: 11.12.2002 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: php9
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 470
Referát vhodný pre: Stredná odborná škola Počet A4: 1.7
Priemerná známka: 2.94 Rýchle čítanie: 2m 50s
Pomalé čítanie: 4m 15s
 

V súčasnosti žije asi len 900 zvierat.

Rozmnožovanie:

Doba párenia je jediným obdobím počas celého roka, keď sa inak zaprisahaný samotári stretávajú. Po päťmesačnej gravidite prichádza na svet v hniezde z bambusu väčšinou jediné mláďa. Len veľmi vzácne porodí panda dvojčatá, ale aj tak z nich väčšinou prežije len jedno mláďa. Rovnako ako u medveďov, je aj mláďa pandy veľkej prekvapivo maličké. Meria približne pätnásť centimetrov a váži sotva sto gramov. Je takmer slepé, holé a úplne bezmocné. S matkou zostáva asi osemnásť mesiacov.

Výskyt:

Juhozápadná Čína, hlavne hory Quioglai, Daxiagling, Xiaoxiogling a Lian v provincii Sičhuan a hory Min v pohorí Qinling v provincii Šan-ši.
 
späť späť   1  |   2   
 
Podobné referáty
Panda veľká SOŠ 2.9411 614 slov
Panda veľká SOŠ 2.9632 614 slov
Panda veľká GYM 2.9580 381 slov
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.