referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Demeter
Sobota, 26. októbra 2024
Mládež musí neustále začínať od začiatku (úvaha)
Dátum pridania: 10.04.2004 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: Jozefr
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 291
Referát vhodný pre: Stredná odborná škola Počet A4: 0.9
Priemerná známka: 2.95 Rýchle čítanie: 1m 30s
Pomalé čítanie: 2m 15s
 
Johan Wolfgang Goethe: Aj keď svet ide stále dopredu, mládež musí začínať od začiatku."

Ľudstvo napreduje neustále, už od svojho vzniku. Ale nie len ľudstvo, celý vesmír, celý svet ide stále dopredu. Tak, ako sa vyvíja človek a ľudská spoločnosť, vyvíja sa aj všetko ostatné, živé či neživé, pretože čas je neúprosný. Ale aj keď celý svet ide stále vpred, každý - naozaj každý músí začínať od začiatku. Pretože všetko má svoj začiatok i koniec. Tak ako každý ľudský jedinec má svoj život, tak aj každý živočích, planéta či hviezda, prosto všetko má svoj "život". A každý ho musel predsa niekde začať. No nie?
Človek, keď sa narodí, nevie too oveľa viac ako ktokoľvek iný, bez ohľadu na to kde a kedy sa narodil. Iste, každý máme rôzne predispozície, to nespochybňujem, ale myslíte si, že vy tie svoje poznáte? Rozvýjate presne to na čo máte najväčší talent?
Všetci, to čo vieme, sme sa kdesi naučili, počas nášho života. Tak ako teraz, tak aj pred sto či tisíc rokmi, sa musel každý naučiť to, čo potrebuje pre svoj život. A človek sa učí stále, tak ako hovorí, v podstate už zľudovelé príslovie: Všetci sa učíme celý život.
Prežívať radosti i útrapy života, jeho úskalia a nástrahy je údelom každého jedinca. Každý nadobúdame nové skúsenosti, prežívame svoje lásky, sklamania, úspechy i prehry. Prosto žijeme. A každý si ich musíme "prežiť" sami, od začiatku. Kým sme mladý, začíname si už pomaly uvedomovať tieto "procesy" a premýšľame nad nimi. A sme nútený ich riešiť - každý tak, ako sa to doposiaľ naučil.
Ale svet je v neustálom vývoji, napredovaní, ale toto napredovanie nemusí byť len pozitývne ale aj negatívne - regres, v každom prípade, čas plynie len dopredu.
Takto je to od "jakživa", a svet ide stále dopredu...
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.