referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Elena, Helena
Nedeľa, 18. augusta 2019
Dimmu Borgir
Dátum pridania: 13.01.2006 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: METALER
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 286
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 1.2
Priemerná známka: 2.95 Rýchle čítanie: 2m 0s
Pomalé čítanie: 3m 0s
 
Dimmu Borgir
Dimmu Borgir patrí medzi nórske melodicko-black metalové hudobné kapely. Za vznikom v roku 1993 stojí pôvodná zostava: Shagrath, Silenoz a Tjodalv. Tí vydali o rok na to svoje prvé demo pod názvom Inn I Evighetens Mørke
Názov kapely
Dimmu Borgir, "dim-mu bor-gír", ľahko preložené ako "Temný Zámok" je v skutočnosti miesto východne od Mývatn-u na Islande. Je tvorené rozsiahlymi nezvyčajne tvarovanými lávovými poliami na ktorých sa nachádzajú rôzne jaskynné a skalové formácie. V islandskom folklóre je táto oblasť ponímaná ako spojenie medzi Zemou a peklom.
Diskografia

Štúdiové albumy
•Inn I Evighetens Mørke [DEMO] - (1994)
•For All Tid - (1994)
•Stormblåst - (1996)
•Devil's Path - (1996)
•Enthrone Darkness Triumphant - (1997)
•Spiritual Black Dimensions - (1999)
•Puritanical Euphoric Misanthropia - (2001)
•Death Cult Armageddon - (2003)
•Stormblast'05 - (2005)

Live a kompilácie
•Live & Plugged vol.2 - (1998)
•Godless Savage Garden - (1998)
•Alive in Torment [Live] - (2001)
•World Misanthropy [DVD/VHS] - (2002)
•World Misanthropy [Live] - (2002)
•Sons of Satan/Gather for the Attack [Nahrané s Old Man's Child] - (2004)

Súčasní členovia
•Shagrath (Stian Thoresen) - spev - (1993-)
•Galder (Thomas Rune Andersen) - gitara - (2001-)
•Silenoz (Sven Atle Kopperud) - gitara - (1993-)
•ICS Vortex (Simen Hestnæs) - basová gitara, vokály - (2000-)
•Mustis (Øyvind Mustaparta) - klávesy - (1998-)
•Hellhammer (Jan Axel Blomberg) - bicie - (2005-)

Bývalí členovia
•Astennu - gitara - (1997-1999)
•Brynjard Tristan - basová gitara - (1994-1996)
•Nagash - basová gitara - (1996-1999)
•Tjodalv - bicie - (1993-1999)
•Nicholas Barker - bicie - (1999-2004)
•Tony Laureano - bicie - (2004-2005)
•Reno Kiilerich - bicie - (2004-2004)
•Stian Aarstad - klávesy - (1993-1997)
•Kimberly Goss - klávesy - (1997-1998)

Zaujímavosti
•Na začiatku piesne "Alt Lys Er Svunnet Hen" na albume Stormblast 2005 je rovnaký výkrik, ktorý bol použitý aj vo filme Constantine v scéne, kde hlavný hrdina vyháňa z mladého dievčaťa diabla.
•"Sorgens Kammer" je cover piesne z amigáckej hry Agony. Stian Aarstad, bývalý klavirista, použil túto melódiu, ale nikde sa o tom nezmienil. Skupina si myslela, že je to ich vlastná skladba až kým ich pôvodný autor nekontaktoval. Preto sa na albume Stormblast 2005 nachádza iná pieseň, avšak s rovnakým názvom.
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.