referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Aurel
Piatok, 25. októbra 2024
Arash
Dátum pridania: 23.10.2007 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: Siemon
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 516
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 1.4
Priemerná známka: 2.97 Rýchle čítanie: 2m 20s
Pomalé čítanie: 3m 30s
 
Skutočné meno: Arash Labaf
Vek: 28
Miesto narodenia: Tehran, Iran
Bydlisko: Malmö, Sweden
Rodina: Mama, Otec a dvaja bratia
Záľuby: Skating, Basketball

Arash Labaf je Iránec, ktorého už niekoľko rokov môžete stretnúť v uliciach Malmö. Púť tohto zázraku zo Švédska sa začala v jeho rodnom Iráne. Arash sa narodil v Teheráne pred 27 rokmi. Presnejší dátum zrodenia je neznámy, čím nám Arash pripomína postoj niektorých postarších herečiek. Druhým dôvodom môže byť nefunkčnosť či neexistencia matrík v Iráne. Malý Arash(ko) bol azda od začiatku predurčený na úspech. Jeho meno totiž v rodnej perzštine znamená jasný, oslnivý či žiarivý. A ak sa náhodou vyznáte v iránskej histórii, určite viete, že Arash bol staroperzský hrdina, ktorý zasvätil svoj život ochrane ľudu vo svojej krajine. V 80. rokoch postihla Irán vlna vysťahovalectva a rodina Labafovcov i s 10-ročným Arashom si to namierila do Škandinávie. Najprv sa usadili v meste Uppsala a po piatich rokoch zamierili do južného kúta Švédska – do Malmö. Na Arasha určite s radosťou spomínajú jeho spolužiaci. Bol totiž triednym šašom. Pedagógovia riešili jeho nedisciplinovanosť tak, že ho posielali sedieť do prázdnej miestnosti. Pre Arasha to však nebol trest, ale odmena. „Na samotke“ bol totiž klavír, za ktorým trávil hodiny a hodiny. O hudbu prejavoval záujem už od detstva a vraj ako dvojročný stepoval na piesne Elvisa Presleyho.

Choď svojou cestou

„Môj život je hudba a hudba je môj život,“ veta, ktorou sa Arash rád prezentuje. Keď si teda dokončil nejaké to vzdelanie, plne sa jej začal venovať. Písal, produkoval, zo štúdia nevystrčil ani nos a vraj nikdy nebol unavený ani znudený.

Potom prišlo niečo, čo sa v románoch označuje ako dramatický zlom. Jednej zimnej noci Arash náhle stratil hlas. Len tak, z ničoho nič. Prišli vyšetrenia a verdikty lekárov, že už nikdy nebude nič také ako predtým. Rodina a priatelia boli zúfalí a Arash hľadal záchranu. Kde inde ako v alkohole a v drogách, keď ho navyše opustila aj priateľka. Potom prišiel druhý dramatický zlom a hlas sa vrátil, čo Arash nazval jednoducho zázrakom.

Na 22. september 2004 bude Arash určite do smrti s láskou spomínať. V ten deň mu totiž vyšiel vo Švédsku singel Boro Boro, čo v preklade znamená Choď svojou cestou. Pieseň na motívy rozprávky z Tisíc a jednej noci sa taktiež pobrala svojou cestou a onedlho sa usadila na prvom mieste švédskej singlovej hitparády ako prvá po perzsky spievaná pieseň. Pobrala sa i za hranice a svetový hit bol na svete. Arash však nezaháľa a na svete je už album Arash Arash. Obsahuje 12 pesničiek a 2 remixy a do hitparád sa tlačí pieseň Tike Tike Kardi.
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.