referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Aurel
Piatok, 25. októbra 2024
Krížová cesta Božieho milosrdenstva
Dátum pridania: 08.07.2008 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: rkucharik
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 3 468
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 8.5
Priemerná známka: 3.00 Rýchle čítanie: 14m 10s
Pomalé čítanie: 21m 15s
 
KRÍŽOVÁ CESTA BOŽIEHO MILOSRDENSTVA

V mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen

Úvod

Milí bratia a sestry! Táto Krížová cesta je zostavená prevažne z príhovorov Pána Ježiša blahoslavenej sestre Faustíne, apoštolke Božieho Milosrdenstva. Započúvajme sa do povzbudivých slov nášho Pána, zamyslime sa nad nimi a precíťme ich, aby sme plnšie uverili Božiemu Milosrdenstvu a stali sa jeho svedkami. Duchu Svätý, prosíme Ťa, nauč nás to. Amen

Bože nekonečného Milosrdenstva, zahrň celý svet a vylej sa na nás cez milosrdné srdce Ježiša.

I. Zastavenie: Ježiša odsudzujú na smrť

Klaniame sa Ti, Kriste, a dobrorečíme Ti. Lebo si svojím svätým krížom vykúpil svet. Duša, počúvaj hlas svojho milosrdného BOHA:“Ukrižuj ho, ukrižuj!“, znelo nenávistné volanie kňazov a davu. Pilát podľahol a vyniesol rozsudok smrti. Z lásky k Tebe som to prijal ticho a odovzdane do Otcovej vôle. Bol som tvojím majstrom – som – a budem. A ty sa usiluj, aby sa tvoje srdce pripodobnilo môjmu pokornému a tichému srdcu. Všetko, čo ta stretne, znášaj pokojne a trpezlivo. V trpezlivosti je ukrytá najväčšia sila. Trpezlivosť vždy vedie k víťazstvu, aj keď nie ihneď. To víťazstvo sa ukáže až po rokoch. Nebráň sa, keď bude na teba padať všetko zahanbenie a ty budeš nevinný. Dovoľ triumfovať druhým. Neprestaň byť dobrý, keď zbadáš že zneužívajú tvoju dobrotu. Keď to bude potrebné, Ja sám sa ťa zastanem. Buď vďačná i za moju najmenšiu milosť, lebo vďačnosť ma pobáda dávať ti nové milosti.(Ticho)Bože nekonečného Milosrdenstva, zahrň celý svet a vylej sa na nás cez milosrdné srdce Ježiša Ukrižovaný Ježišu, zmiluj sa nad nami. Aj nad dušami v očistci.

II. Zastavenie: Pán Ježiš berie kríž na svoje plecia

Klaniame sa Ti, Kriste, a dobrorečíme Ti. Lebo si svojím svätým krížom vykúpil svet. Duša, počúvaj hlas svojho milosrdného BOHA:Vykonanie rozsudku sa začalo. Zobral som svoj kríž na plecia, aby som ti ukázal cestu. Neboj sa niesť svoj kríž, ja ti pomôžem. Len ma niky nepopúšťaj. Objím kríž spolu so mnou, aby si vládala objať všetkých bratov a sestry a tým sa vlastne zasvätiť mojej nekonečnej láske. Dokážeš veľa, ak sa celkom odovzdáš do mojej vôle a povieš: Nie ako ja chcem, ale ako je tvoja vôľa, ó Bože, nech sa mi stane. Vedz, že tieto slová vypadnuté z hĺbky srdca v jednom okamihu vynášajú dušu na vrchol svätosti. V takej duše mám zvláštne zaľúbenie. Urob si predsavzatie, že sa nebudeš opierať o ľudí. Nech ti stačí, že ja ťa milujem a chápem vo všetkej tvojej biede a úbohosti. (Ticho)Bože nekonečného Milosrdenstva, zahrň celý svet a vylej sa na nás cez milosrdné srdce Ježiša. Ukrižovaný Ježišu, zmiluj sa nad nami. Aj nad dušami v očistci.

III. Zastavanie: Pán Ježiš prvý raz padá pod krížom

Klaniame sa Ti, Kriste, a dobrorečíme Ti. Lebo si svojím svätým krížom vykúpil svet. Duša, počúvaj hlas svojho milosrdného BOHA:Pod ťarchou kríža padám na zem a zostávam verný až do konca v plnení vôle môjho Otca: “Avšak nie čo ja chcem, ale čo Ty, Otče.“ (Mk 14, 36)Buď verný aj ty. Neponáraj sa do svojej biedy, keď ťa ťaží čo aký hriech, čo aká ťarcha. Radšej pozeraj do môjho srdca plného dobroty, pripusti si k srdcu a usiluj sa o tichosť a pokoru. Buď milostivá voči druhým, ako som Ja voči tebe.
 
   1  |  2  |  3  |  4  |  5    ďalej ďalej
 
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.