referaty.sk – Všetko čo študent potrebuje
Kvetoslava
Štvrtok, 24. októbra 2024
Denník princeznej
Dátum pridania: 16.07.2007 Oznámkuj: 12345
Autor referátu: Miuska
 
Jazyk: Slovenčina Počet slov: 266
Referát vhodný pre: Základná škola Počet A4: 0.6
Priemerná známka: 2.96 Rýchle čítanie: 1m 0s
Pomalé čítanie: 1m 30s
 
Mia je obyčajná teenagerka s kopou problémov. Má plochú hruď, neposlušné kučeravé vlasy a navyše je príliš vysoká na svoj vkus. Má najlepšiu kamarátku Lilly, ktorá ju nie vždy vedela pochopiť. Žije so svojou matkou v ateliérovom byte aj so svojím kocúrom Tučným Louiem.

Mia je dutá z algebry, a práve jej učiteľ pozval jej matku na rande. Všetky svoje pocity a zážitky si Mia zapisuje do denníka.

Z randenia jej matky s učiteľom je zúfalá. Páči sa jej navyše štvrták Josh Richter, ktorý ale má prieteľku, odpornú a navyše namyslenú Lanu Weinbergrovú.

Keď jej otec oznámil, že je princezná a následníčka Genovijského trónu, zrútil sa jej svet. Mia sa to snaží v škole utajiť.

Keď do hotela Plaza príde jej stará matka, začína jej dávať hodiny dvorskej etikety, aby Mia vedela, ako sa má správať princezná. Musela mať svojho osobného strážcu Larsa, ktorý všade chodí s ňou. A navyše ešte zmenila aj Miin výzor.

Josh ju pozve na večierok a ona je veľmi šťastná. Lenže keď tam prišla, boli tam novinári. A Josh ju tam pobozkal. Pred všetkými. Lenže bola to pasca, aby Josh mohol mať fotku v novinách a pár minút slávy.

Mia zistila, že jej idol nie je ani zďaleka taký, akého si ho vysnívala.
 
Galéria k článku [6]
Podobné referáty
Denník princeznej 2.9699 341 slov
Denník princeznej SOŠ 2.9478 783 slov
Copyright © 1999-2019 News and Media Holding, a.s.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.